Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів

Імперія «Совок» 1395 переглядів

Опубліковано - 28.05.2021 20:13 | Всі новини | Версія для друку

За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів
За ґратами у Білорусі тримають 34 журналістів
У Білорусі в неволі зараз знаходяться 34 журналісти, загалом за травень силовики заарештували в країні 126 осіб.

Про це в Києві під час акції "Досить спонсорувати державний терорисм Лукашенка" заявила представниця Free Belarus Centre Поліна Бродік.

"На сьогоднішній день 34 журналісти знаходяться у неволі у Білорусі", - поінформувала вона.

За її словами, за травневі дні у Білорусі було заарештовано 126 осіб, і 69 особам були призначені штрафи за адміністративними статтями, пов’язаними з протестами.

Вона нагадала про затримання колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, про події, пов’язані з інформагентством Tut.by і студією Белсату, та інші.

Активістка також зазначила, в Україні нині перебуває велика кількість білорусів, у тому числі й ті, хто виїхав після подій у Білорусі в серпні минулого року, і вони бояться за свою безпеку.

"Хотілося б, щоб (українські - ред.) правоохоронні органи не продовжували взаємодію з білоруською стороною, і не відбувалося видворення білорусів за межі України, щоб вони могли відчувати себе тут безпечно", - зазначила Бродік.

Як повідомлялося раніше, 23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич та його супутниця Софія Сапега.

Кабінет Міністрів припинив авіасполучення України з Білоруссю з 26 травня, а також ухвалив рішення про заборону використання із 29 травня повітряного простору України зареєстрованими в Білорусі літаками.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.