Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна має залишатися транзитером газу і після завершення “Північного потоку-2”

Політика 1213 переглядів

Опубліковано - 7.06.2021 09:16 | Всі новини | Версія для друку

Україна має залишатися транзитером газу і після завершення “Північного потоку-2”
Україна має залишатися транзитером газу і після завершення “Північного потоку-2”
Україна і після завершення спорудження газопроводу “Північний потік-2” повинна залишатися країною-транзитером газу, заявив речник уряду Німеччини.

Уряд Німеччини наполягає на збереженні транзиту природного газу через Україну і після завершення спорудження газопроводу "Північний потік-2".

"Для федерального уряду було і залишається центральним те, що Україна і з "Північним потоком-2" повинна залишатися країною - транзитером газу", - заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) в інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeinen Zeitung, яке має вийти друком у понеділок ,7 червня, повідомляє агентство Reuters. За його словами, у Берліні очікують, що угода між Києвом і Москвою щодо транзиту російського газу територією України буде дотримана і після добудови газогону.

Днями російський президент Володимир Путін заявив, що прокладання труб першої нитки газопроводу "Північний потік - 2" завершено. Про це він сказав на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ) у п’ятницю, 4 червня. Говорячи про перспективу подальшого транзиту газу територією України він заявив, що є можливість завантажувати газотранспортну систему (ГТС) України і надалі. Однак російський президент також заявив, що "потрібна воля Києва до нормальних економічних відносин".

"Ось, будь ласка, є можливість завантажувати ГТС України і в майбутньому, навіть після завершення терміну дії нашого контракту на транзит. Все можна, і ми готові до цього, і хочемо цього, але потрібна добра воля з боку наших українських партнерів", - сказав тоді Путін. За його твердженнями, Україна монопольно завищує ціни на транзит газу, знижуючи привабливість свого транзиту.

Підписана в кінці 2019 року угода між Україною та Росією про транзит газу до європейських споживачів розрахована на п’ять років. Вона передбачає обсяг транспортування російського газу територією України: у 2020 році 65 мільярдів кубометрів газу і по 40 мільярдів кубометрів у наступні чотири роки. Термін дії угоди завершується 2024 року, однак її можна подовжити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.