Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Президент Радіо Свобода засудив затримання журналіста Олеся Дащинського в Білорусі

За право людини 1383 перегляди

Опубліковано - 19.07.2021 16:53 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Президент Радіо Свобода засудив затримання журналіста Олеся Дащинського в Білорусі
Політв’язні Кремля. Президент Радіо Свобода засудив затримання журналіста Олеся Дащинського в Білорусі
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода засуджує затримання ще одного свого кореспондента в Білорусі Олеся Дащинського.

Родичі Дащинського повідомили Радіо Свобода, що поліція затримала його 16 липня після обшуку в його квартирі в Мінську. Правоохоронці також вилучили комп’ютер, телефон, жорсткий диск, кілька флеш-накопичувачів та банківську картку.

«Арешт співробітника Радіо Свобода Олеся Дащинського – так само, як арешти його колег Олега Грузділовича та Інни Студзінської та багатьох інших незалежних білоруських журналістів – є останнім жахливим свідченням відчаю Олександра Лукашенко. Ці безперервні напади на журналістів, які працюють на користь білоруському народу, не зможуть приховати правду про те, що відбувається в Білорусі. Олеся та його колег слід негайно звільнити», – заявив президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай 18 липня.

Затримання Дащинського відбулося того ж дня, коли поліція та силовики здійснили обшуки в офісах та будинках кількох незалежних журналістів по всій Білорусі, в тому числі в мінському офісі Радіо Свобода.

Результатом рейдів стало затримання кількох людей, у тому числі двох інших кореспондентів Радіо Свобода, акредитація яких була скасована в жовтні – Олега Груздиловича та Інни Студзінської.

Журналістську акредитацію Дащинського в Білорусі також скасували в жовтні минулого року в рамках кампанії Лукашенко проти інакомислення та вільних засобів масової інформації після президентських виборів у серпні, які, за словами опозиції, були сфальсифіковані. Захід також не визнав результатів цих виборів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.