Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські ЗМІ озвучили питання щодо російського винищувача “Шах і мат”

Світ навколо нас 1042 перегляди

Опубліковано - 23.07.2021 09:51 | Всі новини | Версія для друку

Американські ЗМІ озвучили питання щодо російського винищувача “Шах і мат”
Американські ЗМІ озвучили питання щодо російського винищувача “Шах і мат”
Низка американських ЗМІ висловлюють зауваження з приводу заявлених Росією характеристик представленого днями нового винищувача, його перспектив, та здатності країни налагодити виробництво літака.

Видання National Interest звертає увагу на те, як міжнародні продажі літака із його заявленими високотехнологічнимb характеристиками могли би вплинути на баланс ВПС на міжнародному рівні

"Чи можливо, що подібно до зростаючої міжнародної спільноти країн-влаcниць [американського винищувача] F-35, країни-союзниці Росії колективно сформують своєрідну "противагу" партнерствам у НАТО та за його межами, які пов’язують США із їх міжнародними військовими клієнтами? Винищувачі F-35 з різних країн звісно можуть взаємодіяти та обмінюватись інформацією по каналах зв’язку між стелс-літаками Multi-function Advanced Data Link, тож імовірність міжнародних продажів "Шах і мату" поставила би чітке питання щодо міри, до якої різні країни із "Шах і матами" могли би успіхно обмінюватись у мережевому режимі чутливими даними щодо бою та цілей один з одним. Чи намагається Росія створити мережевий міжнародний флот користувачів "Шах і матів" достатній для того, щоб кинути виклик НАТО?", - пише видання.



Раніше Росія представила новий винищувач, який покликаний конкурувати з американським винищувачем F-35 і може вражати шість цілей одночасно. Літак, який отримав назву Checkmate ( «Шах і мат») був розроблений держкорпорацією «Ростех» і державної Об’єднаної авіабудівної корпорацією.

«Ростех» описав літак як легкий одномоторний винищувач п’ятого покоління, в якому використовуються інноваційні рішення, включаючи штучний інтелект. Стверджується, що літак може атакувати до шести цілей одночасно - на суші, в повітрі або на море, «навіть в умовах сильних електронних перешкод», заявили виробники.

Також стверджується, що літак ціною 25-30 мільйонів доларів здатний нести безпілотники і випускати їх під час польоту.

Американський канал CNN наводить думку російського експерта Дмитра Стефановича, який вважає, що новий російський літак може стати надзвичайно конкурентною пропозицією на міжнародному ринку озброєнь.

"Дуже давно ми не бачили на ринку нових російських бойових літаків з одним мотором. І по суті не бачили літаків 5-го покоління", - наводить слова експерт канал.

Між тим видання Breaking Defense висловлює скепсис щодо майбутнього літака.

"Можна небезпідставно спекулювати, що налагодження повномасштабного виробництва Су-75 може зайняти значно більше часу, якщо взагалі відбудеться", - пише видання.

Свій скепсис автори пояснюють такими чинниками, як скорочення потужностей виробничих потужностей російської оборонки з 2017-го року, смертями конструкторів у Росії, відсутністю у Москви доступу до необхідних композитних матеріалів у необхідній кількості, незавершеним тестуванням двигуна майбутнього літака, та проблема Росії зі створенням ефективного РЛС з активною фазованою решіткою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.