Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кулеба та Єрмак обговорили в Конгресі США загрози Nord Stream 2

Політика 1061 перегляд

Опубліковано - 6.08.2021 08:25 | Всі новини | Версія для друку

Кулеба та Єрмак обговорили в Конгресі США загрози Nord Stream 2
Кулеба та Єрмак обговорили в Конгресі США загрози Nord Stream 2
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час переговорів у Вашингтоні обговорили безпекові питання, що виникають у зв’язку з будівництвом трубопроводу «Північний поток-2».

Про це сказав Кулеба журналістам після переговорів у Конгресі, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема це питання порушувалося під час переговорів з радником президента США з питань безпеки Джейком Салліваном та сенаторами.

«Безумовно, ми обговорювали «Північний потік-2», особливо в Конгресі, -сказав Кулеба. - Сенатори з великим задоволенням говорять про це... Але зараз, у найближчі три тижні це буде час тихої дипломатії. Буде величезна кількість контактів, обмінів документами, переговорів, телефонних розмов, щоб вийти на результат», - сказав Кулеба. За його словами, сторони «надали поштовху цьому процесові і зараз вийшли на фінішну пряму».

Україна не розглядає «Північний потік-2» як економічний проєкт, а через призму своєї безпеки, зазначив він, підкресливши, що в цьому «нас підтримують наші американські партнери».

4 – 5 серпня Єрмак та Кулеба здійснили поїздку до Вашингтона у рамках підготовки візиту до США Президента Володимира Зеленськго, який відбудеться наприкінці серпня.

Як повідомлялося раніше, «Північний потік-2» – це російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Нещодавно Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опір добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.