Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Білорусі визнали екстремістськими матеріали порталу TUT.BY

Імперія «Совок» 1191 перегляд

Опубліковано - 13.08.2021 18:20 | Всі новини | Версія для друку

У Білорусі визнали екстремістськими матеріали порталу TUT.BY
У Білорусі визнали екстремістськими матеріали порталу TUT.BY
Суд Центрального району Мінська визнав екстремістськими матеріали порталу TUT.BY і його соцмереж. Визнані також екстремістськими сайт і соцмережі Zerkalo.io – ресурсу, створеного деякими учасниками редакції TUT.BY.

Рішення ухвалене після розгляду позову від МВС Білорусі.

У висновку комісії, яка проводила експертизу за зверненням МВС, зазначено, що «ресурс TUT.BY спільно з телеграм-каналом Nexta є основним інформаційним пропагандистським майданчиком протестного руху».

Зокрема, екстремістськими матеріалами визнані інформаційна продукція TUT.BY (порталу, а також акаунтів в Telegram, Viber, Twitter, «ВКонтакте», «Однокласниках» і TikTok), а також його логотипи.

Після того як цей перелік внесуть до списку екстремістських матеріалів, поширення продукції видань вважатиметься адміністративним правопорушенням.

Керівництво TUT.BY заявило, що оскаржуватиме рішення.

Портал TUT.BY працював в Білорусі c 2000 року. Спочатку, як поштовий сервіс, але він швидко став повноцінним медіа, що охоплює в останні роки 69% білоруської аудиторії.

18 травня Комітет держконтролю Білорусі відкрив кримінальну справу за статтею про ухиляння від сплати податків. 12 співробітників видання з травня перебувають під вартою. Сайт TUT.BY заблокований, але журналісти продовжують випускати новини і статті в Telegram. 8 липня колишня команда TUT.BY запустила нове медіа Zerkalo.io.

З початку року в редакціях і квартирах журналістів в Білорусі пройшло понад 100 обшуків. Тільки за три останні місяці силовики Білорусі вдерлися в приміщення редакцій TUT.BY, інтернет-газети «Наша Нива», мінського офісу Радіо Свобода і десятків регіональних видань. Багато редакторів і журналістів заарештовані, інші, побоюючись арештів, виїхали з Білорусі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.