Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США попереджають про можливу енергетичну кризу в Європі цієї зими

Газоват 1389 переглядів

Опубліковано - 13.09.2021 09:19 | Всі новини | Версія для друку

США попереджають про можливу енергетичну кризу в Європі цієї зими
США попереджають про можливу енергетичну кризу в Європі цієї зими
Білий дім стурбований через загрози енергетичній безпеці Європи вже цієї зими, - про це пише американське видання Financial Times у недільній статті.

“Американський радник попереджає, що в Європі “життя на кону” через низькі запаси та загрозу скорочення поставок.

За словами авторів статті, у Білому домі хвилюються через газову залежність Європи від Росії в енергопостачанні.

«Якщо зима буде справді холодною, до січня-лютого у вас можуть закінчитися запаси газу. І це те, що мене турбує", - сказав у коментарі Financial Times Старший радник з енергетичної безпеки Держдепу США Амос Хохстейн під час візиту до Києва.



Росія “недопоставляє газ, порівняно зі своїми традиційними поставками”, що призвело до найвищих в історії цін, - мовиться у статті.

За словами Хохстейна, мова вже не йде про геополітику. “На кону - життя людей”, - сказав він журналістам FT.

У Москві відкидають звинувачення у причетності до високих цін на газ у Європі. Минулого тижня президент Путін заявив, що до зростання цін призвели рішення “розумних всезнайок” у Єврокомісії, які наполягали на ринковому ціноутворенні.

11 вересня посольство Росії у Британії заявило, що “Північний потік-2” запрацює ще до кінця цього року: “Газпром підтверджує, що перший газ через газопровід “Північний потік-2” буде надісланий у Європу до кінця 2021 року”.



Сполучені Штаті офіційно виступають проти завершення будівництва газопроводу, втім адміністрація Президента Байдена у травні цього року не продовжила санкції проти компаній, що будують цей газопровід. Крім того, США призупинили санкції проти прихильного до Путіна керівника Nord Stream 2 AG Матіаса Варнінга.

Білий дім заявив, що санкції знову запрацюють, якщо Росія використовуватиме газопровід як “зброю” проти України та інших союзників.

Західні оглядачі переконані, що Кремль через газопровід “Північний потік -2” намагається підірвати економіку України.

Британський експерт Тімоті Еш, реагуючи на статтю FT, написав у Твітері: “Думаю, що “Північний потік -2” та Білорусь мають на меті вичавити Україну - і Німеччина є в цьому співучасником”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.