Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: практично не змінилася

Війна з Росією (АТО) 1197 переглядів

Опубліковано - 29.09.2021 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: практично не змінилася
Ситуація на фронті: практично не змінилася
Упродовж минулої доби, 28 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил, у порівнянні з попередньою добою, не змінилась.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Російсько-окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню, 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку КРИМСЬКОГО збройні формування двічі вели прицільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ російські найманці два рази відкривали щільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також двічі під обстріл потрапили наші позиції неподалік КАМ’ЯНКИ. Перший обстріл ворог здійснив зі станкових протитанкових гранатометів, другий - із заборонених мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано застосування двох ворожих безпілотників, за допомогою яких ворог скинув ВОГ-17 в районі населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ШИРОКИНЕ.

Внаслідок бойових дій два військовослужбовця Об’єднаних сил дістали вогнепальні поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі, стан їх здоров’я - задовільний.

Протягом поточної доби, 29 вересня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

В районі ЗОЛОТОГО-4 окупанти вели прицільний обстріл наших позицій з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Біля населеного пункту ПІСКИ ворог застосував ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

На ворожі провокації наші військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь, чим змусили противника припинити обстріли.

Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

У районі проведення операції Об’єднаннях сил на Донеччині відбувся конкурс на кращий екіпаж танкоремонтної майстерні ТРМ-80. Участь у змаганнях взяли військові представники оперативно-тактичних угруповань «Північ» та «Схід», а також ремонтники з військових частин безпосереднього підпорядкування командуванню ООС.

Вчора, 28 вересня, район проведення операції Об’єднаних сил відвідала Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку Таня Байєр, яка ознайомилась з безпековою ситуацією та роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська». Крім того, делегація Посольства США в Україні зустрілась з командиром тактичної групи «Маріуполь», який ознайомив їх з безпековою ситуацією в Азовському морі.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.
Впродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4603 транспортні засоби, 4250 осіб, з них 2 особи на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 58 адміністративних правопорушень та розкрили 14 злочинів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідувало 1310 осіб, а на підконтрольну Україні територію прибуло 1270 осіб.

В порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 66 вибухонебезпечних предметів, а також повністю відновили 7 пошкоджених будинків.

Разом до перемоги!

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.