Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна отримає американські гелікоптери, що призначалися для Афганістану

Війна з Росією (АТО) 1162 перегляди

Опубліковано - 18.01.2022 19:34 | Всі новини | Версія для друку

Україна отримає американські гелікоптери, що призначалися для Афганістану
Україна отримає американські гелікоптери, що призначалися для Афганістану
У межах військової допомоги Україні з боку США ЗСУ мають отримати нові гелікоптери, зокрема п’ять машин Mi-17V5s та ще один гвинтокрил моделі Мі-8МТВ.

Про це інформує портал Defence Blog.

Повідомляється, що США передадуть Україні шість гелікоптерів, котрі раніше належали ВПС Афганістану. Очікується, що перша партія гелікоптерів прибуде до України вже цієї весни.

Як зазначається, близько двох десятків гелікоптерів типу Мі-8/17 ВПС Афганістану зараз знаходяться за межами азійської країни, і їхня подальша доля залишається невідомою.

Як повідомляло CNN, адміністрація Джо Байдена планує відправити військових радників та нову техніку в Україну, оскільки Москва нарощує власні сили біля українського кордону.

Посилаючись на численні джерела, знайомі з планами Вашингтону, CNN повідомляє, що міністерство оборони США наполягає на тому, щоб деяке обладнання, що мало вирушити до Афганістану, як-от гелікоптери Мі-17, натомість було надане Збройним силам України.

17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

Рішення надіслати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на «дедалі більш загрозливу поведінку з боку Росії». А «невелика кількість» британських військових допоможе навчити українських військових використовувати цю зброю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.