Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британія попереджає Росію про санкції проти олігархів у разі вторгнення в Україну

Світ навколо нас 2427 переглядів

Опубліковано - 31.01.2022 17:12 | Всі новини | Версія для друку

Британія попереджає Росію про санкції проти олігархів у разі вторгнення в Україну
Британія попереджає Росію про санкції проти олігархів у разі вторгнення в Україну
У понеділок Великобританія закликала президента Росії Володимира Путіна «відступити від межі» щодо України, попередивши, що будь-яке вторгнення спричинить санкції проти компаній і людей, тісно пов’язаних з Кремлем.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що загроза таких заходів, нагадуючи кроки високопоставленого чиновника США після нарощування російських військ поблизу України, буде рівнозначно нападу на російський бізнес.

Він назвав британське попередження «дуже тривожним» і сказав, що такі заяви підривають інвестиційну привабливість Великобританії та призведуть до негативних наслідків, завдаючи шкоди британським компаніям.

«Не часто ви бачите або чуєте такі прямі погрози нападу на бізнес», – сказав Пєсков. «Напад тієї чи іншої країни на російський бізнес передбачає заходи у відповідь, і ці заходи будуть сформульовані з урахуванням наших інтересів у разі потреби».

Після розпаду Радянського Союзу в 1991 році Лондон став головним глобальним центром величезного відтоку грошей з колишніх радянських республік.

Противники Путіна неодноразово закликали Захід жорстко ставитися до російських грошей, хоча олігархи та російські чиновники продовжують хизуватися своїм багатством у найрозкішніших місцях Європи.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон має приїхати в Україну, а також поговорить з Путіним по телефону.

«Те, що я скажу президенту Путіну, як я вже говорив раніше, так це те, що я думаю, що нам дійсно всім потрібно відступити від межі, і я думаю, що Росії потрібно відступити від краю», – сказав Джонсон журналістам.

СПИСОК РОСІЙСЬКОЇ ЕЛІТИ

Сполучені Штати, Європейський Союз і Великобританія попередили Путіна про жорсткі санкції, якщо Росія атакує Україну після того, як зібрала десятки тисяч військ біля кордону.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив, що Вашингтон і його союзники підготували список російських еліт, які знаходяться в найближчому оточенні Путіна або поблизу нього, для введення економічних санкцій.

"Ідентифіковані нами особи перебувають у внутрішньому колі Кремля або поблизу нього і відіграють роль у прийнятті урядових рішень або, як мінімум, є співучасниками дестабілізуючої поведінки Кремля", - сказав чиновник у Вашингтоні на умовах анонімності.

Сполучені Штати розробили конкретні пакети санкцій як для російських еліт, які відповідають критеріям, так і для членів їхніх сімей, і ці зусилля проводяться в координації з союзниками та партнерами США, сказав чиновник.

Росія заперечує плани нападу на Україну і вимагає гарантій безпеки, включаючи обіцянку НАТО ніколи не дозволяти Києву приєднатися до альянсу.

Британський уряд цього тижня запровадить нове законодавство, щоб розширити сферу санкцій, які він може застосувати до Росії, щоб спробувати стримати агресію проти України, заявила в неділю міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Вона сказала, що Лондон повинен мати можливість націлюватися на "будь-яку компанію, яка цікавить Кремль і режим в Росії", і що "путінским олігархам буде ніде сховатися".

Відвідуючи Угорщину, міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що важливо розрядити кризу, оскільки війна призведе до більшої нестабільності, підвищення цін на паливо та потоків мігрантів.

Воллес висловив підтримку запланованій у вівторок поїздці до Росії прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана для переговорів з Путіним, додавши: «Нам потрібно деескалувати це і відстоювати право на суверенітет України».

Велика Британія ввела санкції щодо близько 180 осіб і 48 організацій після того, як Росія анексувала Крим від України в 2014 році.

У списку санкцій шість осіб, які Британія вважає наближеними Путіна: бізнесмени Юрій Ковальчук, Аркадій Ротенберг і Микола Шамалов, колишній офіцер КДБ Сергій Чемезов, секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев і глава Федеральної служби безпеки (ФСБ) Олександр Бортніков.

Санкції дозволяють Великобританії заморозити індивідуальні активи та заборонити особам в’їзд до Сполученого Королівства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.