Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столицею зимової Олімпіади-2014 обране російське місто-курорт Сочі

Спорт 14258 переглядів

Опубліковано - 5.07.2007 06:46 | Всі новини | Версія для друку

У Гватемалі на сесії МОК визначилася столиця зимових Олімпійських Ігор 2014 року
У Гватемалі на сесії МОК визначилася столиця зимових Олімпійських Ігор 2014 року
У Гватемалі на 119-ій сесії МОК визначилася столиця зимових Олімпійських Ігор 2014 року. Згідно підсумків голосування членів МОК, право на проведення Олімпіади отримав Сочі. У другому турі виборів російське місто-курорт обійшов південнокорейський Пхенчхан. У першому турі з боротьби вибув австрійський Зальцбург.

Про це рішення оголосив Президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге. Приблизно о 3:30 за київським часом він підпише з представниками російської делегації - президентом JКР Леонідом Тягачевим, губернатором Краснодарського краю Олександром Ткачевим і мером Сочі Віктором Колодяжним контракт на проведення Ігор-2014 в Сочі.

В середу член МОК від України і голова Національного олімпійського комітету країни Сергій Бубка висловив думку, співпадаючу з настроєм більшості делегатів, - реально на перемогу в Гватемалі претендували тільки два міста-кандидати з трьох - Сочі і Пхенчхан.

Вперше в історії Росія отримала зимову Олімпіаду. За часів СРСР у 1980 році в Москві відбулися літні Ігри, але через напружену політичну ситуацію в них не взяли участь спортсмени з низки країн, - в першу чергу з США. Футбольні поєдинки Олімпіади-80 також проходили в Києві, Ленінграді та Мінську.
У своєму виступі Путін відзначив, що олімпійська мрія об`єднує мільйони росіян
У своєму виступі Путін відзначив, що олімпійська мрія об`єднує мільйони росіян
В Гватемалі Сочі презентував безпосередньо Президент Росії Володимир Путін

Офіційну церемонію презентації Сочі, який разом з австрійським Зальцбургом і корейським Пхенчханом претендував на право проведення зимової Олімпіади 2014 року, розпочав голова Заявочного комітету Сочі-2014 Дмитро Чернишенко. Свій виступ він почав словами: "Мені випала честь представити вам найсильнішу в історії російську команду. Конкуренція з Зальцбургом і Пхенчханом - чудові олімпійські перегони", - повідомляє РІА "Новости".

Чернишенко поіменно перерахував склад команди, до якої увійшли: капітан - Президент Росії Володимир Путін, віце-прем'єр Олександр Жуков, двократний олімпійський чемпіон і міністр спорту Вячеслав Фетісов, президент ОКР Леонід Тягачов, мер Сочі Віктор Колодяжний, голова правління Заявочного комітету Олена Анікіна, російські члени МОК Віталій Смірнов, Шаміль Тарпіщев і чотирикратний олімпійський чемпіон Олександр Попов, а також олімпійські чемпіони Світлана Журова, Євгеній Плющенко і п'ятикратний паралімпійський чемпіон Михайло Терентьєв.

"Сочі-2014 ніколи не змогло б бути тут сьогодні, коли б не підтримка, бачення і пристрасть однієї людини - Президента Володимира Путіна", - сказав Чернишенко, надаючи слово главі російської держави.

У своєму виступі Путін відзначив, що олімпійська мрія об'єднує мільйони росіян.

"Зимові види спорту дуже популярні в Росії. Наші спортсмени стали переможцями багатьох змагань і внесли величезний внесок до олімпійського руху. Але нам ніколи не випадала честь провести Зимові Олімпійські ігри. Ми запевняємо вас в тому, що вибір Сочі буде найкращим вибором. Яку б ухвалу ви не винесли, олімпійська заявка Сочі вже принесла свою користь", - сказав Президент РФ.

За його словами, олімпійський комплекс в Сочі стане першим спортивним центром світового класу в новій Росії - після розпаду СРСР Росія позбулася всіх гірських спортивних об'єктів, повідомляють РІА "Новості".

"Навіть сьогодні наші національні збірні не мають можливості проводити тренування в горах на території країни. Чудовий спортивний центр стане нашим подарунком усім спортсменам - нинішнім і майбутнім олімпійцям, громадянам Росії і всім її зарубіжним гостям", - заявив Президент РФ.

За його словами, Сочі стане новим курортом світового класу в Росії і в усьому світі. Путін почав свій виступ англійською мовою, а закінчив французькою.

Президент Росії покинув Гватемалу до початку процедури кінцевого голосування.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.