Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові намагалися підпалити собор Святого Юра

Кримінал Регіон: Львівська область 15011 переглядів

Опубліковано - 15.06.2006 12:05 | Всі новини | Версія для друку

Собор Святого Юра у Львові (1744-1762) вважається головною святинею греко-католиків.
Собор Святого Юра у Львові (1744-1762) вважається головною святинею греко-католиків.
У Львові 34-річний чоловік в середу намагався підпалити архікафедральний собор Святого Юра Української греко-католицької церкви, на щастя, безуспішно

Як поінформувала прес-служба Львівської архиєпархії, вчора зранку невідомий чоловік спробував вчинити підпал ззовні та всередині собору Святого Юра.

"Приблизно о 9-й годині ранку, коли в Соборі не було багато людей, прийшов невідомий, який мав у сумці каністру із запалювальною сумішшю (бензин змішаний із дизельним пальним та мазутом). Він розлив цю рідину від центрального до правого входу ззовні храму, а всередині - там, де розташована копія Туринської плащаниці, і хотів усе це підпалити", - розповів свідок події, економ Курії Львівської архиєпархії отець Володимир Ониськів, повідомляє ПОСТУП.

У останню мить невідомого зупинили люди, які тоді були в Соборі. Вони викликали охорону. Зловмисником виявився мешканець Львова 1972 року народження. Правоохоронці, які прибули на місце події, з'ясували мотиви такого вчинку чоловіка: у такий спосіб він прагнув привернути увагу суспільства, а також журналістів до своїх особистих проблем.

Прибулі правоохоронці зауважили неадекватну поведінку затриманого - він вигукував лайку на адресу церкви і духовенства.

І це не перший такий випадок неадекватних дій у храмах і, зокрема в соборі Святого Юра.

"Упродовж останніх півроку такий випадок вже був. Під час Служби Божої до собору увійшов невідомий чоловік і почав погрожувати вбити себе ножем. Та в соборі працюють охоронці, вони і заспокоїли чоловіка", - розповів "Поступу" прес-секретар Львівської архиєпархії отець Олег Панчиняк.

Охорона в соборі Святого Юра, за словами прес-секретаря, є цілодобовою і професійною, відтак випадки хуліганства, спроб самогубств чи підпалів ці люди вміють вчасно ліквідовувати. Крім того, у соборі встановлено пожежні сигналізації.

Чому люди, які хочуть привернути увагу до своїх особистих проблем у радикальний чи навіть екстремальний спосіб, приходять до храмів, отець Олег пояснити не береться.

"Можливо, до собору Святого Юра приходять тому, що тут колись була центральна резиденція Української Греко-Католицької Церкви і, вчинивши тут щось незвичайне, є більше шансів, що про це розкаже преса?" - припускає отець Олег Панчиняк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.