Завдання для рестораторів: більш гостинно зустрічати відвідувачів |
Про це зазначено в новій редакції порядку ведення торгової діяльності, затвердженому постановою Кабміну від 15 червня. Нову редакцію узгоджено з Господарським і Цивільним кодексами та Законом “Про захист прав споживача”.
Тобто тепер, зайшовши до ресторану, споживач може обмежитися склянкою мінеральної води або ж горнятком кави і не мусить робити замовлення на суму, яку колись визначали власники закладу.
Порядок також зобов’язав підприємства торгівлі та ресторанного господарства приймати від споживачів банкноти й монети за їх номіналом без винятків, зокрема пам’ятні та ювілейні монети.
Порядок передбачає здійснення розрахунків за продаж товарів суб’єктами господарської діяльності за готівку або в безготівковому порядку з використанням платіжних карток.
Кабмін констатує значні темпи зростання роздрібного товарообігу підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства за січень-травень, які зросли порівняно зі січнем-травнем 2005 року
на 27,2%.
Нагадаємо, нещодавно Міністерство економіки зобов’язало підприємства громадського харчування запровадити спеціальні місця для куріння.