Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні – День пам’яті жертв Комуністичного терору

За право людини 7447 переглядів

Опубліковано - 5.09.2007 11:26 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні – День пам’яті жертв Комуністичного терору
Сьогодні – День пам’яті жертв Комуністичного терору
5 вересня 1918 року Рада Народних Комісарів Росії ухвалила постанову, в якій, зокрема, йшлося: “необхідно убезпечити Радянську Республіку від класових ворогів шляхом ізоляції їх в концентраційних таборах”.

Наслідком цієї постанови для українців стали мільйони жертв.

Мільйони, за словами Василя Стуса, «розстріляних, замучених, забитих по Соловках, Сибірах, Магаданах» – ціна, яку заплатила Україна за більшовицький експеримент по втіленню в життя вчення Маркса-Леніна.

Політв’язні радянських концтаборів щороку відзначали 5 вересня голодуванням як День жертв червоного терору.

Нині Служба безпеки працює над оприлюдненням матеріалів з архівів радянських спецслужб щодо репресій комуністичної доби.

Чи можна буде ставити питання про компенсацію родинам загиблих після оприлюднення цих документів, виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко заявив: «Це був злочин проти людства. Згідно з нашим законодавством, ті родини, що постраждали, дійсно мають таке право. Єдине, що доказова база і прецедентів таких ще не було. Головне – відкрити правдиві документи, правдиві фотокартки, а правда переможе».

Від “Аратти”: ми переконані, що ніякими компенсаціями(хоча держава-правонаступник СРСР має розрахуватися грошима з жертавами репресій за їхню рабську працю) не можна відновити справедливість щодо десятків мільйонів українців звіряче закатованих більшовиками.

Тільки Міжнародний Трибунал над більшовизмом та судове рішення про розшук та притягнення до відповідальності винних в організації, участі, співучасті
та посібництві масовим репресіям можуть відновити справедливість.

Все решта - від лукавого. Бо не може бути більшовизму із людським обличчям. І доки легально існуватиме КПУ чи похідні від неї політичні утворення - ніхто в Україні не убезпечений від повторення ГУЛАГів та Голодоморів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.