Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фахівці Вексельберга або використовують машину часу, або брешуть

Газоват 6873 перегляди

Опубліковано - 21.10.2007 12:41 | Всі новини | Версія для друку

Фахівці Вексельберга або використовують машину часу, або брешуть
Фахівці Вексельберга або використовують машину часу, або брешуть
Компанія “Дніпрогаз”, яку звинувачують у дніпропетровській трагедії, запевняє, що в аварії винні не її представники, а постачальник газу.

Комісія, створена "Дніпрогазом" стверджує, що у складі газу на момент вибуху в декілька разів було перевищено вміст кисню, що свідчить про низьку якість енергоносія й підвищену небезпеку для його використання в газових приладах.

Про це повідомив представник власника "Дніпрогазу" - компанії "Газекс-Україна" Валентин Землянський.

За його словами, вони вже звернулися до дніпропетровської прокуратури з проханням провести такий же аналіз палива у газорозподільних мережах мікрорайону "Перемога".

Як повідомлялося раніше, після трагедії головного інженера, ген. директора "Дніпрогазу" та його заступника взяли під варту.

Згодом, у "Дніпрогазі" пообіцяли сплатити за кожного загиблого по півмільйона гривень. Відповідну угоду з родичами жертв газовики мають підписати у наступний понеділок. Але буквально вчора вони заявили, що не вважають себе винними у вибуху газу в багатоповерхівці, внаслідок якого загинули 23 людини, 17 перебувають у лікарнях, а решта мешканців лишилися житла. Газовики вважають, що слідство повинне з'ясувати реальні причини аварії.

Від “Аратти”: цинізм та відсутність будь-яких якостей, притаманних людині, характерні для російських олігархів - явище загальновідоме. Тому, в поведінці Вексельберга щодо вибуху у Дніпропетровську ми не вбачаємо нічого особливого.

Принагідно зазначимо, що загально відомо(і це підтверджується і показами свідків, і заключенням експертизи) безпосередньою причиною вибуху став надлишковий тиск в газовій мережі, яка до цього не пристосована. Також, очевидно, що аварійна автоматика яка мала б за призначенням скинути надлишковий тиск у атмосферу - не спрацювала: ні на рівні газорозподільчої станції, ні на рівні транспортної мережі трубопроводу, ні на рівні вводу у житловий будинок, що в СРСР передбачалося будівельним стандартом безпеки.

Отже, очевидна системна відсутність належного обслуговування технічних пристроїв, що також передбачено стандартами експлуатації газових мереж. А це, в свою чергу свідчить лише про одне: у гонитві за надприбутками власник, тобто мільярдер Вексельберг, плювати хотів на життя та безпеку українців, свіідомо і умисноскорочуючи і персонал, і витрати на обслуговування устаткування. В іншому випадку - може йтися виключно про теракт чи диверсію.

Зараз, він так само цинічно, робить усе, аби “відмазатися” від скоєного злочину. Заява так званих фахівців про невідповідність хімічного складу газу, який подавався у будинок на момент вибуху, як причини аварії, може засвідчити хіба що про хворобливу уяву заявника. Бо у протилежному випадку - повинно мовитися про застосування машини часу. Хоча ї навіть її ніявність(тобто “хімічна версія”) аж ніяк не пояснює обставину надликового тиску у мережі та очевидний факт неробочого стану не те що автоматики, а й ручних заслонок, які безпосередньо перед вибухом, намагався закрити директор “Дніпрогазу” разом із заступником.

Можемо сміливо прогнозувати, що у разі провалу “хімічної версії” вибуху, не без допомоги тієї ж “машини часу”, російські фахівці, уважно обстеживши руїни будинку, знайдуть “чеченський чи грузинський слід”. Бо знайти в Україні “український слід” було б надто кумедно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.