10 аргументів “за” вживання кави |
За.
1. Антиоксиданти. Кава багата антиоксидантами, такими як хлорогенові кислоти і меланоїдіни. Антиоксиданти допомагають запобігти окисленню - процесу, який є причиною руйнування кліток і старіння. Меланоїдіни смаженої кави надають антиокислювальний ефект.
2. Хвороба Паркінсона. Регулярне вживання кави знижує ризик захворювання Паркінсона. Ряд досліджень показали, що люди, які регулярно вживають кофеїн, мають значно менше шансів розвитку хвороби Паркінсона.
3. Діабет. Вживання кави може захистити від розвитку діабету двох видів. Згідно дослідженням, помірне споживання кави - як з кофеїном, так і без нього, знижує ризик розвитку двох видів діабету в молодому і середньому віці у жінок.
4. Цироз печінки. Вживання кави захищає від цирозу печінки, особливо від алкогольного цирозу печінки.
5. Жовчнокам'яна хвороба. Існує безліч доказів того, що кава захищає від жовчнокам'яної хвороби як чоловіків, так і жінок.
6. Камені в нирках. Споживання кави знижує вірогідність утворення каменів в нирках. Кава збільшує кількість сечі, запобігаючи кристалізації оксалата кальцію - головного компоненту сечових каменів.
7. Поліпшення розумової діяльності. Кофеїн, який міститься в каві, - добре відомий стимулятор. Кава покращує пильність, увагу і бадьорість. Також кава прискорює процес обробки інформації.
8. Хвороба Альцгеймера. Регулярне вживання кави захищає від хвороби Альцгеймера. Недавні дослідження показали, що споживання кофеїну, еквівалентне п'яти чашкам кави в день, зменшує накопичення руйнівні бляшки в мозку.
9. Астма. Кофеїн, який міститься в каві, пов'язаний з теофіліном, старими ліками проти астми. Кофеїн може поліпшити роботу дихальних шляхів.
10. Безпека кофеїну. У 1958 році кофеїн був доданий в список безпечних речовин.