Літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування |
Замість пляжу - лікарняні ліжка. Більшість хворих куштували креветки і морепродукти, куплені на стихійних ринках і пляжах.
"У анамнезі багатьох хворих кишковою інфекцією виявлені сліди вживання креветок. Це при тому, що люди знають, що не можна купувати у неорганізованих людей незрозумілі харчові продукти, проте, вони не піклуються про своє здоров'я", - відзначив головний санітарний лікар Евпаторії Микола Мельников, передає ICTV.
Санепідеміологи нагадують: літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування. Торговці ж носять їх по декілька днів, поки не розпродадуть. А ще лікарі застерігають: поклопочіться самі про свої шлунки, щоб замість моря, піску і сонця не опинитися в палаті під крапельницею.
Торговцям морськими делікатесами загрожує адміністративна відповідальність: з пляжними стихійними бізнесменами розбереться міліція. Проте навіть сама місцева влада визнає - метод досить неефективний.