Аратта - На головну

21 грудня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чай і кава зменшують ризик захворіти на рак

Невідоме 7780 переглядів

Опубліковано - 26.12.2007 16:29 | Всі новини | Версія для друку

Чай і кава зменшують ризик захворіти на рак
Чай і кава зменшують ризик захворіти на рак
Регулярне вживання кави й чаю суттєво знижує ризик захворіти на рак нирок. Якщо при тому, водночас, не палити.

Американські вчені з Медичної школи Гарвардського університету, вивчивши дані 13 досліджень, прийшли до висновку, що люди, які п'ють багато кави й чаю, рідше хворіють раком нирки.

У результаті дослідження вчені встановили, що в тих людей, які щодня випивали в середньому по три й більше чашок кави міскістю 240 мілілітрів, шанси занедужати раком нирки зменшувалися на 16% порівняно з тими, хто пив каву раз на день або рідше.

Також фахівці з'ясували: щоденна чашка чаю знижує на 15 % ризик розвитку онкологічного захворювання, тоді, як молоко, прохолодні напої й соки не справляли на частоту захворювань ніякого впливу.

Прикметно, сприятливий вплив чаю й кави залишався без змін й з урахуванням таких чинників ризику рака нирки як паління, ожиріння й підвищений кров'яний тиск.

Американські вчені вважають, що антиракові властивості чаю й кави можуть бути пов'язані зі здатністю цих напоїв підвищувати чутливість тканин організму до інсуліну. Адже підвищені рівні цього гормону в організмі вважаються одним із чинників ризику багатьох різновидів ракових захворювань.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.