Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На фотографії поверхні Марса знайдена людиноподібна фігура. Пам`ятник Льоні Космосу?

У світі науки 8512 переглядів

Опубліковано - 23.01.2008 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Фото - nasa.gov
Фото - nasa.gov
У світовій пресі почалося активне обговорення людиноподібної фігури, виявленої на фотографії поверхні Марса, яку зробив в листопаді 2007 року марсоход “Спіріт”.

На фотографії, опублікованій в декількох варіантах на сайті NASA, дійсно виразно видно якийсь об'єкт, що нагадує людську фігуру з протягнутою рукою.

NASA поки ніяк не прокоментувало фігуру. У описі зображення повідомляється, що воно скомпоновано з декількох знімків, зроблених панорамною камерою "Спіріта" з 6 по 9 листопада 2007 року. Марсоход робив фотографії, знаходячись в кратері Гусєва, на західному краю плато, відомого під назвою "Основна база" (Home Plate).

Місцевість на знімку (мається на увазі повномасштабний знімок (72 Мб), а не приведений вище фрагмент) тягнеться з південного заходу (лівий край) на північний схід (правий край). На передньому плані - західний край "Основної бази". Гора на середньому плані в лівій третині фотографії - хребет Ціолковського, віддалений від краю плато приблизно на 30 метрів. Нагадаємо, що колір знімка не цілком відповідає дійсному кольору рельєфу. Тут знімок представлений в точнішому кольорі.

У багатьох новинних джерелах можна зустріти ствердження "на Марсі знайшли життя", проте жоден професійний астроном поки не підтвердив цю точку зору. Її прихильники припускають, що фігура - марсіанин, що потрапив в кадр (багато хто чомусь упевнений, що марсіанка, хоча більшість киян можуть упізнати іншу особу - прим. "Аратти").

На думку скептиків, фігура - камінь або тінь каменя незвичайної форми. Її антропоморфні контури дійсно викликають здивування, проте нагадаємо, що у вересні на Сонці бачили пляму у формі трилобіту, кілька днів тому на Меркурії - кратер у формі телефону, а в сузір'ї Оріона вже багато років спостерігається туманність у формі кінської голови. Проте, трилобіту на Сонці, телефонів на Меркурії і коней в Оріоні не існує.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.