Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нафтогаз і Газпром вирішили, що фірташі на трубі - зайві

Газоват 7122 перегляди

Опубліковано - 13.02.2008 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Нафтогаз і Газпром вирішили, що фірташі на трубі - зайві
Нафтогаз і Газпром вирішили, що фірташі на трубі - зайві
Завтра будуть підписані перші документи щодо створення спільних підприємств російського ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України”.

Про це у вівторок повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина за підсумками переговорів з керівництвом ВАТ «Газпром».

«На сьогоднішній день ми вилітаємо до Києва, щоб підготувати перший платіж, який доручив провести Президент. І у четвер ми повертаємося в «Газпром», щоб підписати деякі документи по спільній діяльності», - сказав він.

При цьому глава «Нафтогазу» пояснив, що «це робочі документи, які дозволять далі «Нафтогазу» і «Газпрому» працювати на прямих відносинах».

«Сьогоднішнє рішення – це виведення «Нафтогазу» і «Газпрому» на прямі відносини. Це діалог між двома державними компаніями... У нас прибрані всі питання», - заявив Дубина.

Також глава «Нафтогазу» підтвердив, що спільні підприємства між «Нафтогазом» і «Газпромом» будуть створені на паритетній основі – 50 на 50. Дубина пообіцяв, що всі подробиці він повідомить пізніше.

Як повідомлялося раніше, на переговорах в Москві, які у вівторок проводили Президенти України і РФ Віктор Ющенко і Володимир Путін, а також - глава НАК «Нафтогаз України» Дубина і глава ВАТ «Газпром» Олексій Міллер, домовилися змінити оператора поставок імпортного природного газу до України. Замість RosUkrEnergo - СП «Газпрому» з українськими бізнесменами - оператором буде створене на паритетних началах спільне підприємство «Газпрому» і НАК «Нафтогаз України». Збутом газу на українському ринку займатиметься також СП цих двох компаній. Зараз цим займається УкрГаз-Енерго - СП RosUkrEnergo і Нафтогазу.

Як сказав Міллер, «створюється нова структура поставок газу, що імпортується до України. Ця схема припускає створення нової збутової компанії по імпорту газу на територію України. Ця компанія буде створена в процентному співвідношенні 50 на 50. 50% в цій компанії одержить безпосередньо компанія "Газпром" і 50 інших відсотків одержить компанія НАК Нафтогаз України». Також створюється нова збутова компанія для торгівлі газом на внутрішньому ринку України. Ця компанія буде створена також на паритетній основі: 50% цієї компанії безпосередньо одержить компанія "Газпром" і 50 інших відсотків одержить компанія НАК Нафтогаз України», - додав Міллер.

Президенти України і Росії домовилися, що Україна, починаючи з 14 лютого, почне гасити «газові» борги за листопад-грудень 2007 року.

Раніше «Газпром» заявив, що заборгованість України за поставлений російський газ з 1 січня 2008 р. наближається до 500 млн. дол., а загальний прострочений борг по поставках газу досяг вже 1,5 млрд. дол.

Від “Аратти”: уважно перечитавши інформацію від нового очільника Нафтогазу ми довго намагалися зрозуміти, а в чому, власне, різниця нової схеми? Фактично все залишається як і було: українська держава не є власником придбаного нею газу і він перепродаватиметься у долі із тими, в кого цей газ вже закуплено.

Як відомо, ця схема, запроваджена патріотом Кремля Януковичем довела до банкрутства Нафтогаз. І не варто тішити себе ілюзією, що нова схема сприятиме фінансовому оздоровленню підприємства.

Хіба що Фірташа і Фурсіна викреслили із поляни. Так вони вже і так на халявчика накосили бабла нємєряно, краще ніж на городі див у країні дурнів.

І це все пан Ющенко називає проукраїнською політикою?

Дуже б хотіли помилитися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.