Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Світ побачив обличчя агресора і традиції Москви

Імперія «Совок» 7055 переглядів

Опубліковано - 18.08.2008 11:14 | Всі новини | Версія для друку

Світ побачив обличчя агресора і традиції Москви
Світ побачив обличчя агресора і традиції Москви
Російська аргесія проти Грузії сприймається у світі не інакше, як повторення “Празької весни”, коли СРСР розчавив танками паростки демократії у Чехословаччині.

Вторгнення російських військ у Грузію і неоголошена, але фактична окупація негативно вплинули на стан американо-російських взаємин.

На думку вашингтонських аналітиків, тут поки що не йдеться про повернення до стану холодної війни, але холод вельми відчутний.

Президент Буш заявив у Білому домі, що «своїми діями в останні дні Росія підірвала не лише довір’я до себе, а й взаємини з країнами вільного світу. Брутальність і залякування не є сприйнятними для здійснення закордонної політики у 21-му столітті». Оглядачі одразу звернули увагу на те, що Буш, либонь уперше, протиставив Росію країнам вільного світу, тож Москва у цій новій картині опинилася у колі таких невільних, авторитарних режимів, як Іран, Північна Корея, Куба, Зімбабве тощо.

В інтерв’ю телеканалу Ей-Бі-СІ у неділю міністр оборони США Роберт Ґейтс сказав, що після російського вторгнення до Грузії Вашингтон повинен переглянути взаємини стратегічного партнерства з Москвою. Ґейтс висловив припущення, що воєнною операцією в Грузії керував насправді прем’єр-міністр, колишній президент Володимир Путін. Він і несе відповідальність за зміну

Холодна війна вже повернулася?

Державний секретар Сполучених Штатів Кондоліза Райс, яка щойно повернулася з Тбілісі, вимагає негайного виведення російського війська. Ми відновимо зруйновану інфраструктуру Грузії, але підірвану репутацію Росії відновити неможливо – Держсекретар нагадала, що Москва вже кілька разів обіцяла вивести свої війська з Грузії, але не дотримувала слова.

Виступаючи в неділю у програмі телекомпанії Ен-Бі-Сі «Зустріч з пресою», пані Райс наголосила, що «Грузія – не Чехословаччина, куди вони прийшли 1968-го року і залишилися на 20 років». Ця агресія, сказала вона «дорого коштуватиме Росії. Ми з нашими союзниками... серйозно зважимо наслідки російських дій для російської інтеграції» у глобальні інститути. Ба більше, «Росія вже заплатила (за вторгнення) оскільки їй не вдасться досягти стратегічної мети – підірвати демократію у Грузії... Ми відновимо зруйновану інфраструктуру Грузії, але підірвану репутацію Росії відновити неможливо».

Ніл Кавуто, коментатор телемережі новин «ФоксНьюз», вважає, що Холодна війна вже повернулася і закликає до міжнародного бойкоту Росії.

«Нью-Йорк Таймс» наводить слова Президента Буша, що Грузія «провела вільні вибори, вивільнила свою економіку і заклала фундамент успішної демократії» на руїнах СРСР. Ця впливова газета у редакційній статті «Новий холод» пише, що «зухвале вторгнення Росії на територію Грузії відроджує запитання, котре, як сподівався Захід, відійшло у минуле після розвалу Радянського Союзу: чи становить Росія загрозу як сусіднім країнам, так і Сполученим Штатам і Європі? Що готова робити Америка та її союзники по НАТО, якщо Росія шантажуватиме чи нападе на іншу суверенну демократичну країну, яка не є членом альянсу?» Тут, здається, явний натяк на Україну. Та ж таки «Нью-Йорк Таймс» примістила репортаж з Києва. Її кореспонденти Ніколас Куліш і Сара Родін пишуть, що в Україні висловлюють побоювання, що ця країна може стати наступною мішенню агресора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.