Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На центральну площу Москви вийшли дисиденти. Їх традиційно заарештували

Імперія «Совок» 8712 переглядів

Опубліковано - 24.08.2008 21:06 | Всі новини | Версія для друку

На центральну площу Москви вийшли дисиденти. Їх традиційно заарештували
На центральну площу Москви вийшли дисиденти. Їх традиційно заарештували
Як і 40 років тому, на Червону площу Москви сьогодні вийша купка дисидентів. Протесувати проти агресії в Грузії. Що далі? Політичні процеси та мордовські концтабори?

Висловити свій протест проти введення російських військ до Грузії, сьогодні на Червону площу, вийшли семеро дисидентів.

Вони тримали в руках банер "За вашу і нашу свободу". Акція була присв'ячена 40-річчю з дня аналогічної демонстрації на Червоній площі в Москві, коли радянські правозахисники висловили протест проти введення військ до Чехословаччини.

"Сьогодні о 12 годині дня на Лобному місці пройшла акція: сім молодих людей і дівчат, на згадку про радянських дисидентів, які в 1968 році так само вийшли на площу. Вони вийшли на площу з розтяжкою "За нашу і вашу свободу", - повідомила в ефірі "Ехо Москви" кореспондент "Нової газети" Олена Костюченко, додавши, що троє учасників акції і п'ятеро кореспондентів було затримано.

Серед затриманих Веніамін Дмітрошкин, Микола Зборошенко, Іван Ніненко. Імена інших поки не відомі.

Російські правозахисники протестують проти затримання в неділю на Червоній площі групи молодих людей, яка збиралася провести акцію у зв'язку з 40-літтям введення радянських військ до Чехословаччини і висловити протест проти військової операції Росії в Грузії.

"Чому мирним громадянам не можна мирно вийти на Червону площу? Вони що, на когось кидаються і представляють небезпеку? У наших правоохронців знову спрацював хапальний інстинкт", - сказала глава Московської групи (МХГ) Гельсінкі Людмила Алексєєва.

Вона нагадала, що 40 років тому, радянські спецслужби жорстоко присікли акцію правозахисників, які зібралися на Лобовому місці на Червоній площі, протестуючи проти введення військ до Чехословаччини.
За словами Алексєєвой, в неділю на Червоній площі збиралися провести акцію декілька активістів Молодіжного правозахисного руху, яких затримала міліція. "У нас на Червоній площі заборонені акції. Чому? Чому це площа для вождів, а не для людей?" - сказала Алексєєва.

Вона також захищає право молодих людей выльно висловити свою незгоду з діями Росії проти Грузії, оскільки, на її думку, "події 1968 року - введення радянських військ до Чехословаччини і нинішня військова акція Росії проти Грузії дуже схожі".

Глава МХГ повідомила, що правозахисники і активісти громадських організацій говоритимуть про це на мітингу, який відбудеться в понеділок увечері на Чистопрудному бульварі. Проведення мітингу узгоджене з московськими властями, відзначила Алексєєва.

Джерело в правоохоронних органах, підтведило журналістам, що чотири люди були затримані за спробу провести несанкціонований мітинг на Червоній площі. Всіх затриманих доставили у відділення ВС "Китай-город" і обіцяли відпустити після складання протоколів про адміністративне правопорушення. Про долю затриманних журналістів нічого поки не відомо.

За матеріалами російських ЗМІ
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.