Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін ставить на коліна Європу. Російський газовий кран закрито

Газоват 6374 перегляди

Опубліковано - 7.01.2009 14:36 | Всі новини | Версія для друку

Путін ставить на коліна Європу. Російський газовий кран закрито
Путін ставить на коліна Європу. Російський газовий кран закрито
Сьогодні о 7.45 Росія повністю припинила поставки газу європейським споживачам через територію України.

Про це заявив глава НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина.

Він також повідомив, що газотранспортна система України перейшла на роботу в автономному режимі.

«Без попередження української сторони російська сторона закрила останній перехід російського газу до України «Суджа Велика» і таким чином зупинила експорт російського газу до Європи. Українська сторона, природно, повинна була ухвалити рішення про перехід ГТС на роботу в автономному режимі… На сьогодні система працює на Україну», - сказав Дубина.

Він повідомив, що з 1 січня через територію України на експорт до Європи пройшло близько 1 млдр. 432 млн. кубометрів російського газу, для транспортування якого було використано 72 млн. куб. газу, піднятого з українських сховищ.

При цьому Дубина підкреслив, що інформація, яка з`явилася в деяких ЗМІ про те, що газовий перехід перекрила українська сторона, не відповідає дійсності, оскільки в української сторони немає технічної можливості це зробити.

«Закрити засувку на «Суджі Великій» можна тільки з російської сторони. Україна не може фізично закрити і не пустити (газ). Якщо Росія сьогодні ухвалить рішення і відкриє всі 6 потоків – то всі ці 6 потоків відкриються з її волі, а не з нашої», - сказав Дубина, підкресливши, що рішення про перекриття поставок газу європейським споживачам було ухвалене виключно російською стороною.
Від “Аратти”: Очевидно, за задумом московських сценаристів нинішнього різдв'яного спектаклю, перекриття газового крантику на ЄС - козирний хід, який має поставити на коліна європейську спільноту, аби ті на колінах приповзли до Великого Пу і подарували йому Україну або відкупилися грошима. Мабуть таку картинку малював собі в уяві прем'єр Путін, віддаючи розпорядження перекрити транзитне постачання газу у країни ЄС.

Очевидно, сценарій зимового спектаклю писався Кремлем, як трагедія. Проте, ззовні, її виконання все більше нагадує дешевий фарс.

Бо у Москві не звикли думати, насамперед, про наслідки. А даремно. Адже, у сценарії явно не розраховано, що ЄС зможе легко переконатися в тому, хто саме перекрив крантика. По-друге, кремлівські сценаристи явно не адекватно оцінили ступінь залежності України і ЄС від російської труби. Як показало життя - європейці не побачили трагедії у російських витребеньках, а навпаки - заздалегідь підготувалися до зимового нападу імперської паранойї у Москві.

Не вразхував Путін й того, що прямим наслідком його хворобливих витребеньок може статися швидке скорочення попиту на російський газ, а також судові позови європейських споживачів за невиконання, російськорю стороною, умов контрактів. А це - безперечно, відчутно вдарить, у першу чергу, по російському бюджету. Тим більше, що на європейському ринку не бракує альтернативних пропозицій.

І на останок ми зауважимо, що нинішній газовотрубний конфлікт вчергове продемонстрував: Україна - європейська держава, яка абсолютно не сприймається російським керівництвом, як держава взагалі. Отже, на цьому наочному прикладі, нам, українцям, варто б остаточно зрозуміти, що наш дім поребує надійного паркану від підступного сусіда. Бо не може бути братом той, хто посміхаючись, тримає сокиру за спиною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.