Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як пережити п’ятницю 13-го

Чудасії і дивацтва 10176 переглядів

Опубліковано - 13.02.2009 04:30 | Всі новини | Версія для друку

Як пережити п’ятницю 13-го
Як пережити п’ятницю 13-го
Цього дня не очікується ніяких аномалій.

Зірки не обіцяють серйозних катаклізмів, не дивлячись на те, що нинішня п'ятниця випадає на 13-е число, повідомив в четвер президент Російської школи астрології Олександр Зараєв.



"Цього дня не очікується ніяких аномалій", - сказав він.

"Місяць знаходитиметься в зодіакальному знаку Терези. Цей день вважається сприятливим для того, щоб позбавитися від старого, зокрема, від шкідливих звичок. Варто звільнитися від старих боргів і зобов'язань, вибачитися у людей, яких випадково або невипадково образили", - сказав астролог.



За його словами, з погляду астрології, п'ятниця буде сприятлива для того, щоб дати обіцянку, наприклад, зайнятися спортом або дотримуватися дієти.

"Варто прийняти якісь позитивні рішення. Наприклад, привітати близьких з якимись позитивними подіями, проявити позитивний настрій", - повідомив А.Зараєв.



У багатьох країнах світу марновірні люди бояться п'ятниці, коли вона випадає на 13-е число. Багато хто прагне не планувати на такий день серйозних рішень.

Боязнь "поганого" числа призвела до того, що в знаменитому "чортовому колесі" у віденському парку атракціонів "Пратер" немає кабіни під номером 13. У США в багатьох готелях немає тринадцятого номера, а в деяких висотних будинках відсутній 13-й поверх - за 12-м поверхом відразу слідує 14-й.



П'ятниця в 13-й день будь-якого місяця вважається в багатьох культурах днем невдач, особливо в англійській, німецькій і польській культурах. Причому історично так склалося, що невдалим вважалося не тільки число 13, яке називають "чортовою дюжиною", але і п'ятий день тижня - п'ятниця, проте ніякого зв'язку між цими двома марновірствами не було.



Страх перед поєднанням п'ятниці і 13-го числа занурюэться корінням в старовину. Згідно з повір'ями, в такі дні на шабаш зліталися по 12 відьом, а тринадцятим в самий розпал веселощів з'являвся сам Сатана. Деякі тлумачі біблейських текстів упевнені, що саме в такий день їли заборонений плід Єва і Адам. Крім того, в "найчорнішу" п'ятницю Каїн убив свого брата Авеля. Таким чином, стає зрозумілим, чому страх "чортової дюжини", поширений, в основному, в країнах християнської культури.



Сьогодні "чорна п'ятниця" вважається найбільш небезпечним днем ще й тому, що цей день полюбляють творці вірусів. Вони в своїх "вірусоносних" програмах саме на цей день встановлювали механізм спрацьовування шкідливих наслідків вірусу. Це призвело до того, що деякі користувачі до цих пір прагнуть взагалі не включати свої комп'ютери в п'ятницю, 13-го.



У сучасному світі існує так званий синдром "п'ятниці, 13". Цього дня деякі люди не виходять взагалі з будинку, бізнесмени не підписують контракти і відмовляються летіти у відрядження. У США втрати від цього дня через таку поведінку громадян оцінюється в $1 млрд.



І це ще не всі втрати від "п'ятниці 13". Глобалізація не стоїть на місці, і небезпечний астероїд 2004MN4 може знищити на Землі все живе, впавши на блакитну планету в п'ятницю 13 квітня 2029 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.