Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейці незабаром будуть їздити на нових шинах?

Технології 9507 переглядів

Опубліковано - 5.04.2009 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Європейці незабаром будуть їздити на нових шинах?
Європейці незабаром будуть їздити на нових шинах?
Через 2,5 роки в країнах Євросоюзу всі нові автомобілі матимуть спеціальні шини, які зменшують споживання пального, а отже й викиди в атмосферу. Автомобільні експерти радять не забувати про безпеку.

У середині березня парламент Європейського союзу в Страсбурзі затвердив запропоновані Єврокомісією нові технологічні норми. Щонайпізніше 1-го листопада 2011 року всі нові автомобілі мають бути оснащені шинами, які заощаджують пальне і таким чином зменшують викиди в атмосферу вихлопних газів. Хоча в окремих випадках перехідний період триватиме до 2018 року. Комісар ЄС з питань промисловості Ґюнтер Фергойґен назвав рішення «поворотним моментом» у справі захисту довкілля.

Найбільший у Німеччині клуб водіїв ADAC теж привітав дії політиків, але закликав не забувати про безпеку. Його експерти встановили, що деякі з так званих «екологічних шин» мають дрібні недоліки.

Говорить Райнгард Кольке, керівник відділу тестування й техніки ADAC: «Так, існують шини, які за рахунок меншого супротиву сприяють економії пального. Але в них є слабкі місяця. Гальмування на мокрому асфальті та супротив ще треба збалансувати».

Китайські шини – не кращий вибір

Якщо вірити тестам ADAC, «екологічні шини» мають довший гальмівний шлях, ніж звичайні.

Райнгард Кольке: «Наприклад, ми порівнюємо різні шини за категоріями «гальмівний шлях» та «економічність пального». При гальмуванні на швидкості 80 кілометрів на годину шина з кращими гальмівними властивостями вже стоїть, а «екологічна шина» – ще рухається і має швидкість 25 км/год. Такої швидкості достатньо, щоб сталася аварія і постраждали люди або об’єкти».
Особливе незадоволення експертів ADAC викликали китайські продукти. «Якщо повернутися до нашого прикладу, то коли найкраща протестована нами шина вже загальмувала, китайська – ще має швидкість 50 кілометрів на годину. ADAC вважає, що тут рішення за політиками. Такі шини не повинні бути на ринку», - каже Райнгард Кольке.

Третина шин з недоліками

На думку ADAC, «шини мають бути безпечними й економічними». Тому німецький автомобільний клуб пропонує, щоб на них були зазначені обидва ключові критерії.

Напередодні сезону літніх відпусток ADAC провів тест 35 літніх шин (були тестовані шини двох популярних розмірів - 185/60 R14 H і 205/55 R 16 W), які можна купити в Німеччині.

Результат: третина продуктів виявилися недостатньо якісною, щоб замінити стару гуму на колесах. Вісім були такими, що можна купувати, але з обмеженням (Vredestein Hi-Trac, Hankook Optimo K415, Pneumant PN550, Yokohama C.Drive, Maxxis MA-V1 SUPRASA - діаметр тестованих шин 14"; Hankook Ventus Prime K105, Matador Ultra Sport Hectorra 2, Avon ZV 5 - 16"), а п’ять експерти взагалі забракували й не радять купувати (серед них Maloya Futura Primato, Kenda Komet SPT-1, Wanli S1032 - в розмірі 14", Mabor Sport-Jet 2, Syron Race 1 - в розмірі 16 дюймів). Причиною експерти ADAC називають погані, на їхню думку, показники шин на мокрому асфальті.

Найкращі результати показали:

- Fulda Carat Progresso, Michelin Energy Saver, Continental PremiumContact 2, Bridgestone Turanza ER300, Kumho Solus KH17, Uniroyal Rain Expert, Semperit Comfort Life - 185/60 R14 H.

- Michelin Primacy HP, Continental PremiumContact 2, Nokian Z G2, Bridgestone Turanza ER300, Firestone TZ 300, Goodyear OptiGrip (з індексом швидкості V) - 205/55 R 16 W.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.