Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП

Економіка 8723 перегляди

Опубліковано - 15.08.2006 21:27 | Всі новини | Версія для друку

Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП
Азаров: Україна зацікавлена у створенні зони вільної торгівлі в ЄЕП
Європейський вибір України не ставиться на противагу інтеграційним процесам, які відбуваються в СНД і в рамках формування Єдиного економічного простору (ЄЕП).

Про це перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком, повідомили «proUA» в прес-службі Міністрества фінансів.

За його словами, Україна зацікавлена і готова брати активну участь в створенні повномасштабної зони вільної торгівлі без обмежень і виключень в рамках ЄЕП.

В ході зустрічі Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена в розвитку добросусідських взаємовигідних відносин з Білоруссю і готова до конструктивного політичного діалогу з усіх питань двосторонньої співпраці.

Азаров запевнив Величка, що одним з головних пріоритетів українсько-білоруської співпраці є продовження нарощування торговельно-економічної співпраці. За словами першого віце-прем’єр-міністра, враховуючи темпи зростання взаємного товарообігу, є всі підстави прогнозувати, що за підсумками 2006 року він перевищить 2 млрд. дол. США.

Під час бесіди перший віце-прем’єр-міністр, зокрема, зазначив, що перспективним напрямом співпраці між Україною і Білоруссю є транспортування, зберігання і переробка енергоносіїв.

Крім того, Азаров зазначив, що невідкладного вирішення вимагає питання створення максимально спрощеного порядку проїзду ділянки автомобільної дороги Славутич – ЧАЕС робочими, транспортними засобами і вантажем ЧАЕС, а також іноземними фахівцями, що пов’язане зі вступом до активної фази будівництва нового безпечного саркофага над об’єктом „Укриття”.

Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, що перед новим українським урядом стоїть важке завдання щодо продовження вже початих і реалізації нових системних економічних реформ, основною метою яких повинне стати забезпечення економічного процвітання України і добробуту громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.