Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки корупції. У Донецьку знайшли відмазку, щоб не закривати одноруких бандитів

Влада Регіон: Донецька область 6227 переглядів

Опубліковано - 12.05.2009 14:27 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки корупції. У Донецьку знайшли відмазку, щоб не закривати одноруких бандитів
Хроніки корупції. У Донецьку знайшли відмазку, щоб не закривати одноруких бандитів
Тільки у частині залів гральних автоматів в Донецьку вдалося призупинити роботу для забезпечення їхньої комплексної перевірки.

Про це міський голова Донецька Олександр Лук’янченко повідомив сьогодні на прес-конференції.

«Частина салонів тимчасово призупинена… Приходять перевіряючі, керівництво заявляє, що ці автомати тимчасово не експлуатуються, вони стоять, тільки пішла комісія - відразу ж (поновлюється робота автоматів - ред.). Тому що немає закону. Те, що ми закриємо - це чийсь піар-хід. Хто контролює, той у багатьох випадках є ще співвласником», - сказав Лук’янченко.

Він підкреслив, що поки не буде прийнятий закон про гральний бізнес, ніхто не зможе вирішити цю проблему.

«Ми відразу ж, як стався цей сумний інцидент, зібрали всіх і доручили перевірити і зупинити. Але, на жаль, ми отримуємо дуже великі протидії в цих питаннях, у тому числі і судових органів. Ми 3 місяці тому виявили 695 гральних автоматів, які працюють без ліцензії, без дозволу на експлуатацію і так далі. Вони повинні підлягати конфіскації, але за рішенням судів нас зобов’язали їх повернути. І як працювали більше 50% в тіні, так і продовжують працювати», - нарік донецький градоначальник.

Мер також відзначив, що, на його думку, гральні заклади повинні знаходитися за межами міста, за межами житлових мікрорайонів і мають бути забезпечені всі заходи безпеки. «У житлових будинках, пристосованих приміщеннях, такі об’єкти розташовуватися не повинні.», - сказав Лук’янченко.

Між тим, у грального бізнеса вже знайшлися адвокати у лавах нардепів.

Довкола заборони грального бізнесу дуже багато популізму. Деякі готуються до президентських виборів, тому хочуть сподобатися бабусям і дідусям, не враховуючи того, що такі заборони можуть привести до розквіту криміналу.

Таку думку ІМК висловила народний депутат від блоку НУ-НС Ксенія Ляпіна.

За її словами, треба жорстко регулювати гральний бізнес і підсилити можливість влади притягувати до відповідальності нелегальних власників.

"Зараз легальні власники вийшли страйкувати на вулиці у зв'язку з рішенням Кабміну, а нелегальні плювали на це рішення, оскільки у них і так немає ліцензії. Тому необхідно ухвалити закон з такими обмеженнями, щоб мати можливість проконтролювати легальний бізнес", - наголосила політик.

Як повідомлялося раніше, уряд, своєю Постановою від 07.05.09 призупинив на місяць дію всіх ліцензій гральних закладів для проведення комплексної перевірки.

Вночі, близько 01:00 7.05.09 р. У Дніпропетровську у залі гральних автоматів із невмстановлених причин виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 10 осіб.

Від “Аратти”: наразі, за минулі святкові дні у столиці України ніхто й не думав виконувати Постанову уряду: всі зали гральних автоматів працювали. І ми, як й тисячі киян, все це бачили на власні очі, як і співробітники УБЄЗ МВС, прокурори, СБУ.

Між тим, чинний Кримінальний Кодекс передбачає кримінальну відповідальність як громадян, за заняття незаконною підприємницькою діяльністю, так і співробітників правоохоронних органів за приховування злочину.

А, в даному конкретному випадку - відсутність ліцензії й є заняття незаконною підприємницькою діяльністю. Отже, маємо очевидний приклад, як бабло перемагає Закон.

А головне - серед чиновників, як годиться, постраждалих немає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.