Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Організм жінки пам’ятає всіх коханців

У світі науки 20862 перегляди

Опубліковано - 25.09.2009 04:30 | Всі новини | Версія для друку

Організм жінки пам’ятає всіх коханців
Організм жінки пам’ятає всіх коханців
Американські вчені зробили крок до наукового підтвердження явища телегонії у людей.

Чи здатна жінка запам’ятати всіх героїв-коханців, з якими їй судилося переспати за все своє свідоме статеве життя? Виявляється, - так! Навіть якщо дівчина одним махом спробує викреслити колись коханого, а в даний час ненависного чоловіка з своєї пам’яті, жіночий організм "вдячно" збереже всю інформацію про нього: вік, зріст, вагу, колір очей, расову приналежність.

До сенсаційного висновку прийшли вчені Каліфорнійської клініки практичної цитології (California Cytology Center). Вивчаючи склад вагінального секрету, вони виявили цікаву особливість жіночого організму: виявляється, внутрішні статеві органи жінки мають унікальні клітини, здатні вловлювати і зберігати генетичну інформацію про всіх тих мужчин, які коли-небудь мали статеві контакти з даною представницею прекрасної статі.

Під мікроскопом у цитоплазмі цих клітин були виявлені якісь вкраплення. Подальше дослідження показало, що ці вкраплення ніщо інше, як генетичні залишки від сперматозоїдів.

Вчені вважають, що виявлені клітини виконують архіважливу функцію: через кілька годин після кожного статевого акту вони поглинають залишки "непотрібних" сперматозоїдів в статевих органах жінки. Інакше чужорідні тіла (сперматозоїди) могли б викликати запалення в порожнині матки! Однак, подібно своїм господиням, клітини-двірники далеко не завжди послідовні у своїх діях: поглинаючи сперматозоїди, вони розчиняють їх не до кінця, в результаті чого всередині тих же клітин залишаються білкові вкраплення - окремі, практично не розчинні ділянки генетичного ланцюга.

За кількістю цих генетичних ланцюжків можна зробити висновок про те, скільки в жінки було статевих партнерів. А за фрагментом ДНК, взятому з цих ланцюжків, без особливих зусиль можна визначити деякі "технічні" характеристики екс-коханців: їх вік, вагу, зріст, колір очей і волосся.

Однак, на думку науковців, ланцюжки не зможуть потрапити до ДНК яйцеклітини жінки. Тому можливість народження дитини, схожої на колишнього чоловіка, поки що не доведена.

Телегонія (від грец. Τηλέ / tēle — вдалину, в далечінь, далеко та грец. γονε, γονος / gonē, gonos— народження, породження; отже — «віддалене народження») — вчення (що донедавна не визнавалося офіційною наукою, але підтримувалося духовними колами), яке полягає у тому, що спадкові ознаки першого статевого партнера самиці передаються усім її наступним нащадкам.

Вірити в телегонію чи ні - сьогодні це вибір кожної людини. У будь-якому випадку, корисно знати про таке явище і мати шанс скласти свою думку і про теорію телегонії, і про цнотливість, і про можливі наслідки життя «сьогоднішнім днем».

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.