Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Студенти й учні - найбагатші українці

Економіка 8301 перегляд

Опубліковано - 8.09.2006 17:50 | Всі новини | Версія для друку

Студенти й учні - найбагатші українці
Студенти й учні - найбагатші українці
Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко позбавляють дітей та студентів пільг на проїзд залізничним транспортом.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко позбавляють дітей та студентів пільг на проїзд залізничним транспортом. Про це сказано у заяві “Укрзалізниці”, розповсюдженій для ЗМІ.

„Укрзалізниця” наголошує: ситуація, що склалася із фінансуванням пільгових перевезень дітей та студентів, є критичною. Останні роки Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту та Міністерство освіти і науки України кошти на пільгові перевезення закладали в державний бюджет в неповному обсязі.

Міністерство фінансів України повідомило “Укрзалізницю”, і висловило занепокоєння тим, що видатки, пов’язані з наданням пільг на проїзд залізничним транспортом, у державному бюджеті на 2007 рік взагалі не заявлені Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Зі свого боку, “Укрзалізниця” заявляє, що така “недбалість Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і персональна бездіяльність міністра Юрія Павленка призведуть до того, що батьки дітей-пільговиків будуть змушені платити повну вартість за проїзд на залізничному транспорті”.

“Укрзалізниця” розцінює таку позицію високопосадовців, як відмову надавати юним українцям пільги на проїзд залізницею, і заявляє про персональну відповідальність за це міністрів Ю.Павленка, та С.Ніколаєнка.

Залізничники нагадують, що, згідно зі ст. 9 Закону України „Про залізничний транспорт”, збитки від пільгових перевезень повинні компенсуватися за рахунок державного або місцевого бюджетів, в залежності від того, яким органом прийнято рішення про введення пільг. А відтак, залізниці України позбавлені можливості надавати послуги з пільгових перевезень пасажирів за власний кошт, оскільки ведуть господарську діяльність згідно з фінансовим планом.

За даними “Укрзалізниці”, при потребі у компенсації за пільгові перевезення залізничним транспортом студентів на 2006 рік у сумі 96,7 млн. грн. у державному бюджеті 2006 р. було враховано видатки на компенсацію за пільговий проїзд студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів в сумі лише 21,9 млн. грн. для залізничного, автомобільного та водного транспорту. Однак ця сума компенсує залізницям України у 2006 році менше третини вартості наданих послуг. А від Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту компенсації на юних пільговиків навіть не передбачалися.

У зв’язку з цим, залізнична адміністрація попереджає, що “через невизначене джерело фінансування пільгових перевезень, залізниці України будуть змушені з жовтня 2006 року зупинити обслуговування громадян на пільгових умовах, адже ситуація з фінансуванням пільгових залізничних перевезень сягнула критичної межі”. Як зазначається у повідомленні, “у разі, якщо міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту не поквапиться з наданням пропозицій до державного бюджету України на 2007 р. про виділення коштів на компенсації дітям-пільговикам, у наступному році залізничники будуть змушені здійснювати перевезення дітей на загальних підставах”.

За даними “Укрзалізниці”, за 7 місяців 2006 року залізницями України не отримано компенсацій за послуги з перевезення студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів, незалежно від форм власності, на 33,4 млн. грн. Загалом компенсовано лише 12,6 млн. грн., у тому числі – перераховано виконавчими службами по боргах минулих років 0,6 млн. грн.

Станом на 1 серпня 2006 року заборгованість Міністерства освіти і науки України перед залізничниками за пільгові перевезення з урахуванням боргів минулих років становить 48,5 млн. грн. (за 2003 рік – 6,3 млн. грн., 2004 р. – 3,1 млн. грн., 2005 р. – 17,7 млн. грн., за 7 місяців 2006 року – 21,4 млн. грн.). Крім того, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту заборгувало залізницям України 34 млн. грн. (за 2005 рік – 17 млн. грн.,7 місяців 2006 року – 17 млн. грн.).

Від "Аратти": принципово не підтримуючи існування комуністичної системи всіляких пільг та розподільників, які, на наше переконання, лише принижують людську гідність та виховують рабську залежність, ми беремо на себе сміливість нагадати соцалістично-нашоукраїнським міністрам, що їхній "універсальний" уряд поки не створив для громадян передумови самим заробити стільки, скільки спроможні. Попри райдужні передвибочі обіцянки-цяцянки. А тому, у цій ситуації ми вбачаємо два шляхи: або не збурюйте народ й вирішуйте проблему, або хутенько тікайте із кабінетів, поки Майдан не зібрався. Принаймні Анатолій Толстоухов може надати консультацію: що буде, коли він таки збереться. Із власних вражень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.