Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ми - Малоросія? У Кремлі вже призначають паради в Україні

Імперія «Совок» 6164 перегляди

Опубліковано - 22.12.2009 18:11 | Всі новини | Версія для друку

Ми - Малоросія? У Кремлі вже призначають паради в Україні
Ми - Малоросія? У Кремлі вже призначають паради в Україні
Загальноросійський Парад Перемоги пройде 9 травня 2010 року в 16 містах країни, а також в українському Севастополі.

Про це у вівторок, 22 грудня, заявив керуючий справами глави Кремля Володимир Кожин.

Він уточнив, що Парад Перемоги пройде в містах-героях, а також у тих російських містах, де розташовані штаби військових округів, флотів і флотилій.

"Вперше у нашій країні ці заходи пройдуть в такому масштабі, ніколи раніше ми подібного не проводили. 9 травня о 10 годині ранку за московським часом [9:00 по Києву] пройде так званий Загальноросійський Парад Перемоги. Одномоментно повномасштабні паради пройдуть в усіх містах-героях, а також у містах, де розташовані штаби військових округів, флотилій і флотів", - сказав Кожин.

Він пояснив, що заходи пройдуть у Москві, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Смоленську, Мурманську, Новоросійську, Тулі, Калінінграді, Астрахані, Владикавказі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Читі, Хабаровську і Владивостоці.

Загальноросійський Парад Перемоги пройде і в українському Севастополі. У цьому місті, як уточнив Кожин, його готують сили Чорноморського флоту РФ.

За його словами, перед тим, як прийняти рішення про проведення одноразового Параду Перемоги в містах-героях, було проведено опитування за участю всіх ветеранських організацій Росії.

"Представники всіх цих організацій висловили думку зібратися всім в один час і відсвяткувати цю знаменну дату", - сказав Кожин.

Крім того, за його словами, в містах, що мають статус Міст військової слави, пройдуть урочисті заходи.

Це, зокрема, такі міста, як Білгород, Великі Луки, Воронеж, Елец, В’язьма, Дмитров, Наро-Фомінськ, Луга, Малгобек, Великий Новгород, Орел, Ржев, Туапсе, Полярне, Псков і Козельськ, зазначив Кожин.

"У містах-героях пройдуть урочисті паради. На головних площах будуть встановлені великі екрани, які транслюватимуть урочисту промову президента, а пізніше головний Парад на Красній площі. У містах військової слави Міноборони організує ходу почесних варт", - уточнив Кожин.

За словами керуючого справами президента РФ, для участі у концерті, який Відбудеться у цей самий день, організатори планують залучити якомога більше молоді.

"Плануємо також запросити наших так званих "молодих" ветеранів – тут йдеться про учасників усіх локальних воєн, конфліктів, всіх тих, хто в останні роки, десятиліття захищав честь і гідність нашої країни", - сказав Кожин.

За його словами, "вони будуть основними учасниками цих подій".

У ролі виконавців організатори концерту планують запросити провідні творчі колективи Росії, а також країн антигітлерівської коаліції - США, Великобританії, Франції і низки інших країн.

"Сподіваємося, що відгукнуться і візьмуть участь провідні виконавці цих країн і нашої країни", - сказав Кожин.

"Завершиться все святковим салютом, який також буде відрізнятися від того, що був раніше, сподіваємося, що салют буде гідний цієї дати", - зазначив керуючий справами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.