Аратта - На головну

20 вересня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Кремль побряцав спадком СРСР

Імперія «Совок» 6259 переглядів

Опубліковано - 20.01.2010 11:39 | Всі новини | Версія для друку

Холодна війна-2. Кремль побряцав спадком СРСР
Холодна війна-2. Кремль побряцав спадком СРСР
Стратегічні бомбардувальники Військово-повітряних сил РФ успішно провели у вівторок, 19 січня, патрулювання Північного Льодовитого океану.

Як повідомили в прес-службі Міноборони РФ, два турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95 МС, які було піднято з авіабази Енгельс, успішно виконали завдання за планом повітряного патрулювання.

Маршрут польоту проходив через нейтральні води в районі акваторії Північного Льодовитого океану. Екіпажі Ту-95 МС відпрацювали навички ведення польотів над безорієнтирною місцевістю і дозаправлення у повітрі. Тривалість польоту склала близько 14 годин.

Як повідомили російські військові, на маршруті польоту екіпажі літаків Ту-95 супроводжувалися літаками НАТО - двома парами F-16 ВПС Норвегії і парою Торнадо ВПС Великої Британії.

У Міноборони РФ зазначають, що пілоти Дальньої авіації регулярно патрулюють повітряний простір в акваторії над нейтральними водами Арктики, Атлантики, Чорного моря і Тихого океану як з базових, так і з оперативних аеродромів. Льотні екіпажі під час таких польотів підвищують рівень натренованості.

При цьому всі польоти літаків ВПС Росії виконувалися і виконуються в строгій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами, без порушення кордонів інших держав.

Нагадаємо, у вересні минулого року два винищувачі п'ятого покоління F-22 ВПС США супроводжували два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 МС, які здійснили політ за планом повітряного патрулювання над Тихим океаном до Алеутських островів.

У березні 2009 року кілька російських літаків Іл-38 пролетіли над американськими кораблями, які беруть участь у навчаннях в Японському морі. Пентагон охарактеризував інцидент "як загравання м'язами з боку російських військових".

А в лютому російський стратегічний бомбардувальник Ту-160 впритул наблизився до канадського повітряного простору за кілька годин до візиту в Канаду президента США Барака Обами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.