Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Новий КЗПП робить працівника в п’ятеро безправнішим

За право людини 8772 перегляди

Опубліковано - 6.04.2010 10:38 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Новий КЗПП робить працівника в п’ятеро безправнішим
Україна для людей. Новий КЗПП робить працівника в п’ятеро безправнішим
В Україні тривають суперечки довкола нового проекту Трудового кодексу. Незалежні профспілки та громадські організації заявляють, що новий кодекс суттєво обмежує права найманих працівників.

Натоміть автори законопроекту – депутати-регіонали – кажуть, що такі твердження є безпідставними.

Робота над проектом нового Трудового кодексу тривала близько семи років. За словами критиків законопроекту, найбільше неприйняття викликає те, що новий проект значно спрощує процедуру звільнення робітника, а також дозволяє роботодавцям збільшувати тривалість робочого дня.

«Автори законопроекту взяли за основу проект нового трудового кодексу, розроблений при підтримці Міжнародної організації праці, але суттєво його погіршили, – каже голова Конфедерації вільних профспілок, депутат-б’ютівець Михайло Волинець. – Скажімо, статтею 143 проекту Трудового кодексу передбачено збільшувати робочий тиждень до 48 годин. Тобто – на сім годин».

На початку квітня біля адміністрації Президента низка громадських та профспілкових організацій провели акцію протесту, вимагаючи від Президента втримати Партію регіонів від голосування за законопроект.

«Зауваження абсолютно не коректні і неаргументовані» – регіонал Сухий

Михайло Волинець вважає, що проект нового трудового кодексу захищає насамперед інтереси роботодавця на шкоду інтересам найманого працівника.

«Відповідальність роботодавця передбачено в чотирьох статтях, – каже він. – Виписані ці статті розмазано, і нечітко. А відповідальність працівника перед роботодавцем розписано в 20 статтях!», – зауважує голова Конфедерації вільних профспілок.

Натомість один із авторів проекту нового кодексу законів про працю депутат-регіонал Ярослав Сухий вважає подібні звинувачення безпідставними.

«Цей варіант погоджений Міжнародною організацією праці і всіма експертами. Він нічого не погіршує, він нічого не поліпшує. Критика, яка зараз звучить, іде від одного суб’єкта – від так званого незалежного профспілкового діяча якогось. Зауваження абсолютно не коректні і неаргументовані. Ну, взяти хоча б тривалість робочого часу, робочого дня: він як був, так і залишається виписаний на основі конвенції Міжнародної організації праці», – каже Ярослав Сухий.

Компартія проти Кодексу, але коаліцію не полишить

Між тим, суперечка довкола нового трудового кодексу триває не лише між владою та опозицією, але й усередині коаліції. Зокрема, фракція КПУ не збирається підтримувати запропонований регіоналами законопроект, якщо його не буде допрацьованою. Проте комуністи запевняють, що ця суперечка не вплине на міцність коаліції.

«У нас дійсно є дуже серйозні зауваження до цього проекту, – говорить депутат-комуніст Олександр Голуб. – Він дійсно обмежує права трудівників на користь роботодавців. Утім, присутність в єдиній коаліції абсолютно не означає, що треба беззастережно голосувати за всі ініціативи, з якими виходять суб’єкти коаліції. Скажімо, Партія регіонів так само не готова стовідсотково підтримати ті пропозиції, з якими виступає Блок Литвина або комуністи».

Голосування за проект Трудового кодексу має відбутися в середині квітня. Експерти розцінюють вірогідність ухвалення нового Трудового кодексу як високу. А за словами авторів законопроекту, від ухвалення цього документу залежить подальша доля пенсійної реформи та низка інших соціальних законопроектів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.