Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти ТВі звернулися c відкритим листом до Януковича

За право людини 5785 переглядів

Опубліковано - 9.04.2010 12:23 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти ТВі звернулися c відкритим листом до Януковича
Журналісти ТВі звернулися c відкритим листом до Януковича
Телеканал ТВі звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням припинити втручання Служби безпеки України в роботу телевізійного ринку.

Зокрема, журналісти телеканалу заявили, що стурбовані перетворенням СБУ в "структуру, яка забезпечує особисті та корпоративні інтереси глави СБУ Валерія Хорошковського і членів його родини".

"Поза сумнівами, конфлікти, які виникають між учасниками телеринку, повинні вирішуватися за участю незалежного конституційного регуляторного органу - Нацради з питань телебачення і радіомовлення, а в разі незгоди з її діями - у судовому порядку", - йдеться в повідомленні ТВі.

У той же час, зазначає канал, всупереч цим очевидним істинам, "ТВі став об'єктом грубого тиску з боку СБУ". "Мета цього тиску очевидна - монополізація телевізійного простору в країні холдингом, який контролюється дружиною пана Хорошковського, а фактично належить йому особисто" - заявили журналісти.

"Нам і нашим колегам стало відомо про існування документів, у яких керівництво СБУ, всупереч чинному законодавству, вимагає надати йому документи, пов'язані з проведенням конкурсів, результатами яких залишилися незадоволені компанії, афілійовані з Хорошковським", - говориться в повідомленні.

За даними ТВі, судові рішення і перевірка Генеральної прокуратури не підтвердили обґрунтованість цих претензій, після чого і почався тиск на Національну раду з питань телебачення. "Крім того, була здійснена спроба оголосити наш канал іноземним і таким, який не має права мовлення на території України. Запевняємо Вас, ми - український канал і готові захищати законність і свободу слова в країні, в якій працюємо і громадянами якої є", - заявили в ТВі.

Журналісти закликали Януковича забезпечити "нормальне правове функціонування у сфері ринку засобів масової інформації та зупинити втручання СБУ в цю сферу і діяльність незалежного регуляторного органу".

Звернення підписали 17 співробітників телеканалу, в тому числі Віталій Портников, Артем Шевченко, Роман Скрипін, Катерина Нестеренко.

Як повідомляє Телекритика, приводом для написання відкритого листа стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів з конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу Поверхность Спорт ТБ, в якому, зокрема, увага регулятора звертається на трансляцію каналу ТВі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.