Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чистилище

Україна - це Я! 28104 перегляди

Опубліковано - 22.03.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Чисто - не там, де прибирають, але і не там де не смітять, а там, де й не смітять і прибирають
Чисто - не там, де прибирають, але і не там де не смітять, а там, де й не смітять і прибирають
Православ’я, на відміну від католицизму, не визнає чистилища і, мабуть, має рацію. Бо якщо пекло і рай — не десь і колись, а тут і тепер, тобто не є якимсь місцем, а лише станом душі, то й чистилищем мало би бути не якесь потойбіччя, а наше повсякденне життя — з усіма його злетами і падіннями.

Моя кума Іра — не християнка, а радше буддистка. Вона не вірить, що спасіння осягається молитвами і постами, радше — повсякденними справами. Тобто воно є процесом, а не результатом.

Іра кожного тижня прибирає під'їзд будинку

— Розумієш, — пояснює Іра, — ми всі живемо на маленькому клаптику суші, на який зусібіч насувається хаос і темрява. І тому мусимо кожного дня боронити цю свою територію.

Я, здається, її розумію, тому що бачив, як голландці відвойовуть свою землю у моря, а ізраїльтяни — в пустелі. Але де взяти стількox українців, здатних будь-що відвойовувати? І, головне, що робити з тим хаосом, що всередині?

Іра, здається, знайшла свій спосіб. Час до часу вона з подібними диваками вирушає на Труханів острів повизбирувати сміття. А ще щотижня прибирає під'їзд будинку — після того, як інші мешканці гордо відмовилися робити це за чергою. А ще садить на балконі квіти, аби хоч якось зрівноважити засилля трусів і слоїків на сусідніх балконах.

— Даремно стараєшся, — кажу їй. — Рагулі все спартачать. Глянь лише, що вони примудряються зробити з Хрещатиком за вихідні!

— Це їхні проблеми, — відказує Іра.

— Тобі б жити в Японії, — кажу. — Там під час футбольного чемпіонату світу місцеві вболівальники приходили на стадіон із пластиковими пакетами, щоб прибрати сміття за вболівальниками з інших країн.

— Японія — тут, — каже Іра й постукує себе пальцем по лобі. — А якщо її тут нема, то куди не їдь — буде те саме.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Україна - це Я!»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.