Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лист українцям: Вам доведеться вчитися вбивати ворога

Військова справа 35170 переглядів

Опубліковано - 16.04.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Олександр Мнацаканян
Олександр Мнацаканян
Те, що я хочу вам сказати, буде виглядати трохи не по-людськи. Але не сказати цього не можна. Вам, дорогенькі мої, доведеться вчитися вбивати ворога. І вчитися треба терміново і тільки на «відмінно». Часу на експерименти і на перездачу у вас не буде.

Українці, друзі мої!

У певний момент мене дуже порадувала дружелюбність і невойовничість вашої армії. Не тільки місяць тому в Криму, а й раніше. Наприклад, коли під Севастополем на Фіоленті рядовий звертається по рації до лейтенанта з проханням перервати на 5 хвилин стрілянину і дати пройти цивільним вздовж берега моря.

Зараз же це дружелюбність мене зовсім не радує. За 23 роки незалежності ваші солдати не брали участь ні в жодній війні. Ну, хіба лише УкрБат на Балканах порох нюхав трохи. Ветерани Афганістану - ті в переважній більшості у відставці або на високих посадах, що не пов’язані з бойовими діями безпосередньо. З усією очевидністю, українські військові не мають ні звички, ні бажання вбивати.
Росія ж у цей час вела постійні війни. Тільки за останні роки - Чечня, Дагестан, Грузія (Осетія і Абхазія). Російські військові звикли вбивати. Вони звикли до того, що противник має бути знищений, звикли до вивернутих кишок і відірваних кінцівок - своїх і чужих. До того, що тим, хто вижив, дають ордени, зірочки й іноді навіть гроші. Крім того, у них немає жодних комплексів по відношенню до цивільного населення. Вони звикли до того, що можна стріляти по мирних громадянах, влаштовувати облави і зачистки, не несучи за свої злочини жодної відповідальності.

З розмов з українськими колегами я зрозумів, що вам просто-напросто невідомі наші реалії і способи ведення війни. Перерахую їх коротко.

Стрільба тактичними ракетами «Точка-У» по містах і селах з великою кількістю мирних громадян (Комсомольське, Грозний - Чечня; Поті, Горі - Грузія).

Ракетні обстріли житлових кварталів з РСЗВ (реактивна система залпового вогню - прим."Аратти"), вертольотів і бомбардування з літаків.

Каральні операції в Нових Алдах (60 мирних громадян в один день, включаючи стариків, жінок і немовлят + пограбування та підпали будинків) та Самашках (понад 100 мирних жителів за 2 дні) - це тільки два найяскравіших і відомих приклади.
Побої і приниження полонених солдатів (російська пропаганда їх називає бандитами, як і ваших побратимів) - подивіться в мережі кадри з села Комсомольське в Чечні.

Справа Буданова (зґвалтування і задушення чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої російським полковником), справа Ульмана (розстріл машини з вчителями - помилково і подальше вбивство поранених - вже свідомо), справа Лапіна (тортури і знущання над затриманим з подальшим вбивством - за те, що Зелімхан Мурдалов «не так подивився»), справа Худякова і Аракчеєва (невмотивоване вбивство на блок-посту водіїв Камаза) - це тільки те, що вдалося довести до суду, але таких «персоналізованих» випадків десятки, якщо не сотні.

Рови і ями з десятками невпізнаних трупів після зміни дислокації російських підрозділів.

Фільтраційні табори, де полонених солдатів противника і просто випадкових людей цькували собаками, катували струмом, обливали на холоді водою, тримали в ямах з хлоркою, відрізали вуха, калічили на дибі.

Нескінченна низка грабежів і підпалів; зґвалтування, побиття, спалення живцем. Кілька тисяч зниклих без вісті після незаконних затримань удома в ході «зачисток» (я майже самостійно в 2003 році за місяць роботи назбирав більше 700 випадків).

Це не означає, що всі ці методи будуть застосовуватися в Україні. І передісторія інша, і команди інші, і стосунки теж. І це не означає, звичайно, що всі російські військові такі. Але така система, що є пануючою в російській армії та каральних підрозділів ОМОН («Беркут» по-вашому), що йдуть слідом за нею. І такий досвід російських підрозділів в Чечні (в основному) та Грузії.
Я розумію, що це страшно, що можлива перша реакція - здатися, щоб уникнути всього цього жаху. Я абсолютно не хочу вас лякати, дорогі українці. Але я хочу, щоб у вас не було ілюзій щодо того, з ким (а головне - з чим!) Ви маєте справу. Я хочу вас попередити заздалегідь. Щоб ви не дивувалися, не говорили «так як вони можуть!» та інше гуманітарне безглуздя. І щоб ви розуміли, що фраза «Добре відзначили свято» і подальше радісне «ги-ги» з недавнього перехоплення переговорів про мобільнику - напевно не фейк. Федерали так розмовляють, так думають і так дихають.

Є ймовірність, що в Україну увійдуть російські війська. Якщо хтось вибере здачу - це його справа, це теж можна зрозуміти. Але той, хто вибере шлях опору окупантам, - незалежно, буде це партизан або військовослужбовець регулярної армії, - повинен битися по-справжньому. Без сантиментів і комплексів.

Вам, дорогенькі мої, доведеться вчитися вбивати ворога. І вчитися треба терміново і тільки на «відмінно». Часу на експерименти і на перездачу у вас не буде.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.