Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Боротьба з корупцією в Україні: ЄС хоче бачити конкретні результати

Євроінтеграція 36453 перегляди

Опубліковано - 28.09.2015 | Всі публікації | Версія для друку

Єврокомісар Вєра Юрова
Єврокомісар Вєра Юрова
В України є прогрес із впровадження важливих антикорупційних реформ. Але ЄС хоче конкретних результатів і застерігає від гайнування часу, заявила у Києві єврокомісар Вєра Юрова.

За підсумками свого дводенного візиту в Україну, єврокомісар з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вєра Юрова позитивно оцінила впровадження реформ в державі.

На прес-конференції у представництві Євросоюзу в Україні вона повідомила, що мала зустрічі з президентом та прем’єром, представниками генпрокуратури та міністерства юстиції. Під час візиту вона знайомилась з тим, як впроваджується реформа правової системи та ведеться боротьба з корупцією. Проте свою першу зустріч одразу по прибутті до Києва, Юрова провела з представниками неурядових організацій.

Закони мають діяти

За оцінкою єврокомісара, в Україні розуміють важливість реформ судочинства та прокуратури, а також посилення боротьби з корупцією, як таких, що є умовою економічних зв’язків та припливу іноземних інвестицій. Водночас Юрова сказала, що вважає недостатнім самого лише ухвалення реформаторського законодавства. Вона б хотіла бачити реальні результати імплементації цих законів та реформ.

"Це моє загальне занепокоєння, не лише щодо українського законодавства. В мене таке ж занепокоєння викликає і європейське законодавство, бо інколи тут також ухвалюється якийсь закон і на цьому все зупиняється. Для впровадження законів в Україні потрібен час, але потрібен і певний тиск громадянського суспільства й преси для його впровадження", -зазначила Юрова.

Надзвичайно важливими Юрова назвала реформи судочинства, прокуратури та антикорупційної боротьби ще й для лібералізації візового режиму між Україною та країнами ЄС, а також для надання фінансової підтримки з боку Євросоюзу. Вона наголосила, що поки що Брюссель не надто вражений здобутками офіційного Києва.

Другого шансу не буде

"У цьому сенсі, я можу лише повторити слова президента Єврокомісії Жана Клода Юнкера під час його нещодавньої зустрічі з президентом Петром Порошенком в Брюсселі. Юнкер сказав, що Україна рухається в правильному напрямку, але ще залишається багато роботи, і нам потрібні відчутні результати", - сказала Юрова. Вона заявила, що "в України не буде другого шансу, щоб поліпшити роботу в цих сферах".

У відповідь на запитання журналістів про скандал навколо призначення Генпрокурором Віктором Шокіним неоднозначних персон до складу комісії з виборів керівництва антикорупційної прокуратури, Юрова повідомила, що ця проблема "дуже інтенсивно" обговорювалася під час всіх її зустрічей.

"Така комісія має мати найвищий з усіх можливих рівнів довіри та поваги. І не лише серед представників влади, а й в широкої громадськості. Бо ця комісія обиратиме орган, який відіграватиме вирішальну роль в боротьбі з корупцією. Люди, яких обере комісія, мають бути мужніми і чистими, так само, як і ті люди, які їх обиратимуть", - заявила єврокомісарка.

Роль громадянського суспільства

Юрова вважає, що, попри всі проблеми та спротив, побороти корупцію можливо. Як приклад вона навела свою країну - Чехію. Завдяки тискові громадянського суспільства та преси вдалося значно покращити ситуацію, поділилась досвідом єврокомісар.
"Величезна роль тут належить пресі, яка має продемонструвати нульову толерантність до корупції. Необхідна широка інформаційна кампанія, щоби в громадськості було розуміння того, що корупція - це ненормально, щоб люди перестали платити за ті послуги, які вже оплачені з державного бюджету", - сказала єврокомісарка.

Юрова висловила сподівання, що боротьба з корупцією в Україні не залишиться тільки на словах. До цього оптимізму її спонукає та "величезна енергія", яку вона відчула під час зустрічей з представниками українського громадянського суспільства. "Це дуже важливо, що у вас є таке активне громадянське суспільство", - підсумувала Вєра Юрова.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Євроінтеграція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.