Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Байден виголосив програмну промову з приводу закордонної політики, назвав Китай найбільш серйозним конкурентом США

Політика 3072 перегляди

Опубліковано - 5.02.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Байден виголосив програмну промову з приводу закордонної політики, назвав Китай найбільш серйозним конкурентом США
Президент виступив перед співробітниками Державного департаменту США.

Президент США Джо Байден відвідав Держдепартамент, де виступив зі своєю першою програмною промовою, присвяченою головним завданням американської зовнішньої політики.

Звертаючись до співробітників Держдепартаменту, президент Байден підкреслив надзвичайно важливу роль, яку це відомство відіграє в боротьбі з викликами, з якими зіткнувся зараз весь світ - пандемія коронавірусу, кліматична криза і поширення ядерної зброї. «Ці проблеми можуть бути вирішені лише країнами, які працюють разом для спільної справи», - підкреслив Байден. Раніше цього дня Байден подякував співробітникам Держдепу за їх та їх родин жертовність на службі США.

Співпраця з іншими країнами «має початися з дипломатії, заснованої на найдорожчих цінностях американської демократії - захисті свободи, пропонуванні можливостей, захисті загальнолюдських прав, повазі до верховенства закону, гідному ставленні до всіх людей», - заявив президент.



«Хоча багато з цих цінностей в останні роки зазнали сильного тиску, а за останні кілька тижнів вони навіть опинилися на межі зникнення, американський народ вийде з цієї ситуації більш сильним ..., щоб об’єднати світ у боротьбі за захист демократії», - підкреслив Байден .

Президент розповів, що він вже встиг поспілкуватися з багатьма союзниками США, лідерами Канади, Мексики, Великобританії, Німеччини, Франції, НАТО, Японії, Південної Кореї та Австралії. Йшлося, за словами Байдена, про переформатування зовнішньої політики Америці і відновлення демократичних союзів, які «атрофувалися за останні чотири роки зневаги і зловживань».

На думку Байдена, здатність створювати союзи - одне з головних достоїнств США. Президент підкреслив, що Сполучені Штати повинні «знову стояти пліч-о-пліч з нашими союзниками і ключовими партнерами». Однак при цьому Вашингтон повинен продовжувати «дипломатичну взаємодію з нашими супротивниками і конкурентами там, де це в наших інтересах і сприяє безпеці американського народу».

Як відзначає "Радіо Свобода", Байден заявив, що попередив президента Росії Володимира Путіна, що Сполучені Штати більше не будуть "прогинатися" перед російською агресією.

"Я дав зрозуміти президенту Путіну в манері, яка дуже відрізняється від манери мого попередника, що дні, коли Сполучені Штати прогинаються перед російськими агресивними діями, – втручання в наші вибори, кібератаки та отруєння її громадян – завершилися", – сказав Байден.

Він закликав Росію звільнити ув’язненого опозиціонера Олексія Навального. 2 лютого йому скасували умовний термін і засудили до трьох з половиною років колонії загального режиму.

Президент США назвав Китай "найбільш серйозним конкурентом" США.

"Ми будемо протистояти економічному зловживанню з боку Китаю, будемо протидіяти його агресивним, силовим діям, відреагуємо на атаку Китаю на права людини, інтелектуальну власність та світовий порядок. Але ми готові працювати з Пекіном, коли це відповідає інтересам США. Ми будемо конкурувати з позиції сили, відбудовуючи нашу власну домвіку на краще, працюючи з нашими союзниками та партнерами, відновлюючи нашу роль у міжнародних інститутах та повертаючи довіру до нас, та наш моральний авторитет, значну частину якого було втрачено", - заявив Байден.

Промову Байдена привітав колишній посол США у Росії Майкл Макфол, назвавши її "чудовою".

"Погоджуюся із усіма цілями та амбіціями окресленими Байденом у його промові про закордонну політику. Тепер справа за важкою частиною - втіленням конкретної всеосяжної стратегії для їх досягнення", - відзначив екс-дипломат, який був критиком екс-президента США Дональда Трампа.

Байден також наголосив на важливості вільної преси. "Вільна преса є важливою для здоров’я демократії".

Президент США також закликав домагатися досягнення миру в Ємені, вже багато років роздирається громадянською війною. Він також запевнив, що Вашингтон буде захищати суверенітет Саудівської Аравії, чия територія не раз піддавалася обстрілу проіранських військових угруповань.

Байден запевнив, що США збільшать прийом біженців, відновлять американське лідерство в боротьбі з головними глобальними викликами, такими як пандемія коронавірусу і зміна клімату.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.