Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Корумповані уряди - під санкції. Сенатори США рекомендують ухвалити законопроекти для боротьби з корупцією за кордоном

Політика 2665 переглядів

Опубліковано - 25.06.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Корумповані уряди - під санкції. Сенатори США рекомендують ухвалити законопроекти для боротьби з корупцією за кордоном
Американські сенатори пропонують активніше боротись з корупцією за кордоном. Комітет Сенату з міжнародних відносин ухвалив два законопроекти, які націлені на корумповані уряди - тепер їх направлять на розгляд Сенату.

Перший законопроект - “Про боротьбу з глобальною корупцією” - вимагає від Державного департаменту класифікувати корумповані країни у спеціальній трирівневій системі. Урядам тих держав, які опиняться в самому низу, загрожуватимуть серйозні санкції.

Ініціатива націлена проти урядів, які не виконують міжнародних антикорупційних зобов’язань. А такі зобов’язання є практично в усіх країнах, кажуть в Гельсінській комісії Конгресу. Радник комісії Пол Массаро пояснює, як працюватиме трирівнева система.

“Влада країн з найнижчого рівня, які за оцінкою не відповідають вимогам і не прикладають жодних зусиль в боротьбі з корупцією, або як у багатьох випадках у найгірших клептократіях - використовують антикорупційні закони для атак на дисидентів та політичних опонентів, влада цих країн буде розглянута для включення у список Магнітського”, - каже експерт.

Водночас країнам, які віднесуть до другого рівня, призначатимуть осіб у посольствах США, які відповідатимуть за підтримку антикорупційних зусиль.

Комітет Сенату також рекомендував оновити дію закону Магнітського, термін якого має закінчитись у 2022 році. Якщо коротко, то за цим законом США можуть скасовувати візи та заморожувати активи осіб, які причетні до корупції та порушень прав людини. Пол Массаро каже, що крім тиску, важливо переконатись, що західні країни не є співучасниками корупційних дій.

“На жаль, якщо ці особи не є під санкціями, вони виводять брудні гроші з своїх країн на Захід, - каже радник Гельсінської комісії, - І по суті, Захід їм у цьому допомагає - через юристів, бухгалтерів, аудиторів, консультантів, фахівців з нерухомості. Вони допомагають їм відмивати ці гроші. Але якщо на цих осіб накладуть санкції, це стане неможливо”.

До законопроекту про боротьбу з глобальною корупцією додали ще одне важливе положення. Тепер серед факторів, на які звертатимуть увагу протягом формування списку корумпованих країн, буде експорт корупції. Пол Массаро пояснює, що це може ще більше вдарити по Росії. Все - через будівництво "Північного потоку-2".

“Справа не лише в тому, що країни стають клептократіями, і корупція проникає у їхню владу”, - каже Пол Массаро, - Наступним рівнем у цих країнах є експорт корупції і трансформація інших. Це - експорт корумпованої політики. І безсумнівно, одним з найвідоміших прикладів цього є "Північний потік-2”.

Та на думку сенатора-демократа Еда Маркі, Сполучені Штати теж певною мірою причетні до підтримки російського енергетичного сектору, і це потрібно зупинити.

“США імпортують з Росії 650 тисяч барелів нафти в день. По 70 доларів за барель. Це десятки мільярдів доларів протягом року”, -сказав сенатор протягом слухань, наводячи дані за січень 2021 року. “Складно проповідувати стриманість з-за барного стільця. Якщо ми говоримо Німеччині, що їй не слід імпортувати природній газ з Росії, то нам теж не слід імпортувати нафту з Росії. Корумповані особи в Росії є частиною цієї паливної олігархії - ми знаємо, що це головне джерело фінансування уряду. Що ж, ми надаємо Росії мільярди доларів щороку”.

На це відповів сенатор-республіканець Тед Круз. Він вважає, що проблему можна вирішити через активніший розвиток власної енергетики.

“Оскільки ми виробляємо менше, це виливається в те, що ми надсилаємо мільярди доларів нашим ворогам. Найпростішим шляхом забрати гроші з кишені Путіна буде виробництво нашої власної енергії замість імпорту її з Росії”, - сказав Тед Круз.

Раніше цього місяця в Конгресі створили групу протидії закордонній корупції та клептократії, до якої увійшли представники обох партій. І вже найближчим часом там планують розглянути ще більше законопроектів для боротьби із корумпованими урядами.

Серед них - двопартійний законопроект “Справедливості для жертв клептократій”. Він пропонує Міністерству юстиції США оприлюднити суми грошей, які були вкрадені в громадян клептократичних режимів та відновлені правоохоронними органами США.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.