Аратта - На головну

20 вересня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зірка Давіда та канадські туї у ландшафті Києва

Національне питання 27094 перегляди

Опубліковано - 16.08.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Зірка Давіда та канадські туї у ландшафті Києва
Загальновідома любов людства до рослин. А ландшафтне паркове мистецтво вже давно тішить нас чудернацькими витворами з живих квітів та дерев. Здавалось, що б то ще таке цікаве можна втнути митцям? Наш київській Благоустрій побив усі рекорди по використанню рослинок на благо своїх потаємних уподобань – вони нині стали засобами політичної, національної та релігійної боротьби.

І прикладів тому – не злічити. Поблизу Зоротих воріт розташована така собі звичайнісінька клумба квітів, здалеку радує око буйним різнобарв'ям. Та підійшовши ближче, ми з подивом виявляємо цікаву геометричну фігуру – якісь трикутнички симетрично розкидані. Вдивляємось уважненько – ба, то це ж шестикутна зоря Давида змальована. Добряча така зірка розміром з мамонта, квіточки рядочками висаджені, а на куточка промінців ще й листочки зелених кущиків бовваніють. Ухопившись за серце, розмірковуємо – чи бува не відкрився біля Золотих воріт філіал синагоги? Оглядаємось навкруги – все гаразд, і сквер такий як зазвичай, і люди ак люди, і країна начебто Україна. А клумба промовисто свідчить протилежне – символіка в нас нині вже й на клумбах змальована, та й не проста то символіка – знакова. Щоб знали, хто нині у місті хазяйнує і Благоустрою макети ландшафтного планування надає. То ми й не сумнівались у тому раніше, тепер і поготів.

До речі, про символіку металеву – нині вона у Києві не в пошані. Бо українська символіка, що продається на Майдані Незалежності – то такий злісний непотреб, що заважає митцям ландшафтної національно-релігійної боротьби творити зелену символіку вже безпосередньо у самісінькому серці столиці. Тому тижнів зо два тому продавців української символіки просто вигнали з алеї біля Головпоштамту, натомість запланували там якусь чудернацьку меморіальну алею створити. Торгівці українською символікою також не ликом шиті – попікетували Київраду, столи для торгівлі назад встановили. То й що з того – митці політичних ландшафтів свою справу знають добре, завезли зо три десятки величезних кадок із землею, туї іноземні закупили – так на ярликах і вказано було, що канадські. На додачу пригнали тракторцем причіп землі і почали творіння політичного шедевру, аби додатково ще й торгівців українською символікою вигнати . Діжки приставили тіснісенько до столів з українськими книжками та прапорцями, зверху з причіпу сипали землю мало не на голови продавцям і на їх крам, втикали ті туї у діжки, притягли ще двійко чудернацьких залізних дерев з квіткових вазонів. Одне дерево спланувати встановити саме там, де хлопець диски з українськими піснями продає – років з десять. Та хіба ж то поважна причина – там дерево вазонне має бути, і квит. Тільки не пустили українці тракторець, що дерево тягнув – то так його посеред дороги й залишили – ото краса, всім перехожим заважає, а хто забажає – то може й хоровод поводити навколо чудернацької ялинки з далеких Палестин.
А що дощ нагнав тих митців Благоустрою, то вони на наступний день ще краще утнули – ще й з десяток квадратних бетонних клумб із квіточками приперли, поміж туями розставили. І така краса настала – хоч ховайся. Попід Почтамтом тягнеться алея ялин, попід ялинами туї у діжках, поміж туями бетонні клумби з квітами, над клумбами зверху наставлені столи з українською символікою, з-під гілок туй українці-продавці виглядають. Ну геть тобі кладовище, ще Мавзолею в центрі Майдану не вистачає. Ну й звичайно, зірку Давида ще не встигли втнути – травичка зелена росте на газонах. Та то питання часу, напевно – під День Незалежності майстри ландшафтів ще своє втнуть – і іудейських зірок нависаджують з квіточок, і з туй можуть змайструвати алей з шість у всіх напрямках по Майдану Незалежності – аби українці пам'ятали, хто нині їми заправляє. Бо богообраному народу можна все на нашій землі, і не зачіпайте – так у їх Біблії написано. А символіку свою вони тулитимуть і на новорічні ялинки, і на клумби, і на місце торгівлі українською символікою – аби зірка Давида була всюди і скрізь, де має бути український тризуб та прапор.

Отож, до Київради буде подано позов – якщо Благоустрій до Дня Незалежності України не прибере ті чудернацькі витвори богообраних з Майдану Незалежності та не пересадить квіточки у вигляді тризуба на клумбі біля Золотих Воріт, то 24 серпня зробимо це самотужки – завеземо ті жахливі туї на Байкове кладовище, де й мають рости дерева для мертвих, затягнемо бетонні клумби під Київраду – щоб самі любувались на ту красу, та висмикаємо зірку Давида з клумби біля Золотих Воріт, щоб потому у вигляді тризубу відновити. Хто бажає ландшафтної символіки – матиме її, але українську і ніяк інакше.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Національне питання»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.